El Triangle Dalinià | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades


1. Exterior del Teatre Museu Dalí amb la Torre Galetea a primer terme (Departament de Cultura / Bob Masters)
2. Colomar coronat per un ou i decorat amb forques a la Casa Salvador Dalí de Portlligat (Departament de Cultura / Bob Masters)
3. Roba dissenyada per Dalí i vestits de Gala, exposats Castell de Púbol (Departament de Cultura / Bob Masters)

Mapa

El Triangle Dalinià

Un itinerari per conèixer el geni català
Si tracem una línia que uneixi els municipis de Púbol, Portlligat i Figueres, dibuixarem un triangle: el Triangle dalinià. Un espai de 40 km2 que permet entendre l’obra i la vida de Salvador Dalí a través del Teatre-Museu Dalí (Figueres), el Castell Gala Dalí (Púbol) i la Casa Museu Salvador Dalí (Portlligat). Posa el cotxe a punt i comença la ruta!
 
TEATRE-MUSEU DALÍ

Et proposem iniciar l’itinerari al Teatre-Museu Dalí de Figueres. Considerat en si mateix l’objecte surrealista més gran del món, l’edifici, construït sobre les restes de l'antic teatre de Figueres, alberga en el seu interior moltes obres mestres de Salvador Dalí. Després de dinar, pots dirigir-te cap a Cadaqués i Portlligat, a uns 50 minuts en cotxe de Figueres, per seguir descobrint el geni i fer-hi nit.

CASA MUSEU SALVADOR DALÍ
 
Antiga barraca de pescadors a Portlligat, l'actual Casa-museu de Portlligat va ser l'única casa estable de Salvador Dalí. L’any 1930 s’hi va instal·lar i hi va viure i treballar fins al 1982. Amb la mort de Gala, la seva esposa i musa, va canviar la seva residència al Castell de Púbol. La construcció, ideada per Dalí i Gala, és una estructura laberíntica organitzada al voltant de l’anomenat Saló de l'Óssa. Per visitar-la, cal reservar entrada.
 
CASTELL GALA DALÍ
 
L’endemà, després de donar un volt per l’emblemàtic poble de Cadaqués, dirigeix-te cap a Púbol, el final de la ruta, a una hora i mitja en cotxe. Hi podràs visitar el Castell Gala Dalí un edifici medieval regal de Dalí a Gala. Obert al públic des del 1996, resumeix molt bé la relació establerta entre els dos amants. Un cop finalitzis la visita, pots dinar en algun restaurant de la zona o bé a Girona, a mitja hora en cotxe aproximadament.
 
 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural