El Vendrell, llar de Pau Casals | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades


1. Platja de Sant Salvador / 2. Museu Pau Casals / 3. Orgue barroc / 4. Vinyes (Fotografies: Paisatge dels Genis. Autor: Joan Capdevila)

Mapa

El Vendrell, llar de Pau Casals

La vila on el geni va passar la seva infància
Pau Casals va néixer a El Vendrell l’any 1876. A partir dels seus 23 anys, va viatjar per tot el món oferint la seva música en els millors auditoris, però mai va oblidar la seva llar. “Afortunadament, durant els meus viatges per tants països estrangers, mai no m’ha abandonat l’infant del Vendrell”, va dir... T’animes a descobrir la seva infantesa en aquesta vila?

MUSEU PAU CASALS
 
L’actual Museu Pau Casals, espai inaugurat el 2001 després d’una rehabilitació, està situat en l’antiga residència estival de Pau Casals, a primera línia de mar a la Platja de Sant Salvador. A través de l’extens patrimoni artístic i documental que s’hi conserva, podràs conèixer la universalitat del geni. Aquí, Pau Casals hi va viure fins al 1939, quan va haver d’exiliar-se, i mai més hi va tornar.
 
RUTA A PEU O EN BICICLETA
 
Després de visitar el museu, pots passejar per la Platja de Sant Salvador abans d’iniciar, a peu (una hora i poc), en bicicleta (uns 20 minuts) o en cotxe (10 minuts), el camí cap al nucli antic del Vendrell seguint les rutes senyalitzades.
 
NUCLI ANTIC DEL VENDRELL
 
Al nucli antic del poble podràs apropar-te a l’infant Pau Casals. Hi trobaràs la casa on va néixer, que pots visitar per conèixer la vida de la família Casals. Al nucli hi ha també l’església del Vendrell, on es troba l’orgue barroc que Pau Casals va començar a tocar quan tenia 9 anys.  
 
CELLERS FAMILIARS
 
L’endemà, pots fer una visita per les vinyes de la zona i visitar els diversos cellers familiars. Podràs gaudir del tast de vins de la DO Penedès i gaudir dels paisatges d’aquesta terra.
 
Més informació a El Paisatge dels Genis
 
 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural