Els dinosaures i la ciutat romana d’Aeso protagonistes de la nova audioguia del Museu de la Conca Dellà | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Els dinosaures i la ciutat romana d’Aeso protagonistes de la nova audioguia del Museu de la Conca Dellà

Aquest recurs sonor acompanya al visitant a fer un recorregut per dos períodes històrics significatius pel territori. 20.06.2023
El Departament de Cultura i el Museu de la Conca Dellà, en el marc del projecte Visitmuseum, han estrenat una nova audioguia de l’exposició permanent.

L’audioguia, amb una durada de 30 minuts, es pot escoltar de manera gratuïta des del dispositiu mòbil personal del visitant i també a través de l’espai web del Visitmuseum. Aquest recurs sonor acompanya al visitant a fer un recorregut per dos períodes històrics significatius pel territori. Un dels períodes és de fa més de 66 milions d’anys, el període Cretaci, l’era en la qual els dinosaures van dominar aquestes terres, quan els humans i moltes de les espècies que avui poblen el planeta encara no existien. L’altre període explicat a l’audioguia és la fundació de la ciutat romana d’Aeso, on personatges il·lustres expliquen com era la seva vida, tant pública com privada.

La producció del nou recurs interpretatiu s’ha fet en català, castellà, anglès i francès, els quatre idiomes habituals del projecte. Pròximament, s’adaptarà a la Llengua de Signes Catalana.