Els jardins històrics de la Costa Brava | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades1. Jardí Botànic Mar i Murtra (Fundació Carl Faust)

Mapa

Els jardins històrics de la Costa Brava

De Blanes a Calella de Palafrugell, ofereixen unes vistes úniques del Mediterrani
La Costa Brava amaga tres jardins històrics: Marimurtra, a Blanes; Santa Clotilde, a Lloret de Mar; i de Cap Roig, a Calella de Palafrugell. Els pots conèixer tots tres en un cap de setmana, ja que només els separa un trajecte en cotxe d’una hora.

JARDI BOTÀNIC MARIMURTRA (BLANES)

El jardí botànic Marimurtra és un indret privilegiat on gaudir de la riquesa del seu patrimoni botànic, arquitectònic, paisatgístic i humà. Un paradís del món vegetal que gràcies al seu context geogràfic guarda una estreta relació amb la mar Mediterrània, amb més de 4.000 espècies de cinc continents diferents. La diversitat d’espècies i espais a Marimurtra permeten al visitant viatjar pel món gràcies al bosc musical de bambús de l’Orient, les àrides extensions d’Amèrica, racons d’Austràlia o la pèrgola selvàtica entre d’altres. El Templet de Linné és un dels monuments arquitectònics més singulars del Jardí.
 
JARDINS DE SANTA CLOTILDE (LLORET DE MAR)
 
Els Jardins de Santa Clotilde, situats sobre un penya-segat de gran bellesa amb vistes al mar, són considerats l'exemple de jardí noucentista. Van ser realitzats per l’arquitecte Nicolau Rubió i Tudurí, gran seguidor de Jean Claude Nicolas Forestier. Passeja per aquest jardí noucentista i atura’t a les placetes que hi ha distribuïdes: podràs contemplar precioses panoràmiques del litoral.
 
JARDINS DE CAP ROIG (CALELLA DE PALAFRUGELL)
 
El 1927, el coronel tsarista exiliat Nicolai Woevodsky i la seva esposa Dorothy Webster, van construir, sobre un penya-segat del cap Roig, un castell envoltat per un idíl·lic jardí botànic, considerat un dels més importants del Mediterrani. Actualment, als Jardins de Cap Roig s’hi poden veure escultures d’artistes contemporanis. Durant la visita, no et perdis el castell i gaudeix de les vistes privilegiades a la cala d’en Massoni, coneguda com la “Banyera de la Russa”: aquí és on Dorothy Webster baixava a nedar.
 

Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural