Els museus d’Arqueologia i d’Història a Barcelona i el de la Ciència i la Tècnica a Terrassa obren portes al públic aquest cap de setmana | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Els museus d’Arqueologia i d’Història a Barcelona i el de la Ciència i la Tècnica a Terrassa obren portes al públic aquest cap de setmana

La visita als museus serà gratuïta durant el mes de juny 09.06.2020
Tres mesos després del tancament de tots els museus de Catalunya  per prevenir i controlar la pandèmia de la COVID-19, els museus nacionals de la Generalitat obren les seves portes aquest cap de setmana.
 
La reobertura es fa d’acord amb totes les mesures de seguretat i higiene que estableix la normativa per garantir una qualitat òptima de visita i la màxima seguretat pels visitants i pels treballadors i treballadores, i d’acord amb el pla de desconfinament del sector museístic elaborat pel Departament de Cultura i els propis plans de contingència de cada equipament museístic.
 
Museu d’Arqueologia de Catalunya
 
Divendres 12 de juny ho farà el Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona (MAC), que ha adaptat els continguts del servei d’audioguies en català, castellà i anglès per tal que siguin accessibles i gratuïtes, mitjançant accés a través de codis QR. En el mateix sentit, els visitants podran gaudir dels vídeos en 360 graus de 7 jaciments arqueològics singulars a través dels seus dispositius mòbils. L’entrada serà gratuïta fins al 28 de juny.
 
Per fer els museus de Montjuïc més accessibles a la ciutadania, el MAC, el MNAC i la Fundació Miró posen en funcionament un servei gratuït d'autobús llançadora que, sota el títol ET PORTEM AL MUSEU, connectarà les tres institucions cada cap de setmana entre el 12 de juny i el 30 de setembre, de 10 a 20 hores amb serveis cada 30 minuts.
 
Museu d’Història de Catalunya i mNACTEC
 
El Museu d’Història de Catalunya i el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya ho faran dissabte 13 de juny, oferint accés lliure a tothom fins al 30 de juny, una iniciativa que pretén convidar la ciutadania a tornar a gaudir de la història, la cultura, i el patrimoni industrial i científic del país en un entorn segur i plaent com són els museus.
 
El Museu d'Història podrà acollir fins a un màxim de 582 visitants. Per tal de no superar aquesta xifra i respectar el temps de visita, s'organitzaran franges de visita que els visitants podran escollir en el moment de fer la compra en línia. Es poden consultar totes les condicions de visita al seu web.
 
Per la seva banda, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya a Terrassa i les seves seus del Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera i del Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug també reobriran les portes el mateix dia 13 de juny.
 
El mNACTEC obrirà amb l’horari d’estiu, de 10 a 14.30 hores, en la modalitat de visita lliure, que permetrà als i a les visitants descobrir pel seu compte les exposicions sobre temes relacionats amb la ciència, la tecnologia i la indústria, així com l’edifici modernista que acull el Museu. L’aforament del mNACTEC es limitarà a un terç del màxim permès i de moment no s’hi acceptaran visites en grup ni s’hi programaran activitats.
 
Les mateixes condicions s’apliquen a les visites a les seus a Esparraguera i Castellar de n’Hug. Pel que fa a la tercera seu del mNACTEC, la Farga Palau de Ripoll, reprendrà l’activitat un cop la seva regió sanitària passi a la Fase 3, moment en què ja es permetran les visites guiades. Més informació al web del Museu.
 
Les persones que visitin els museus caldrà que duguin sempre la mascareta posada, seguir les indicacions de les persones responsables dels equipaments, respectar la distància física de 2 metres. Durant la Fase 2, les visites només poden ser individuals o en grups familiars o de convivència. En tots els casos es recomana l’adquisició de l’entrada a través del web dels museus, incloent-hi els dies de gratuïtat.