Endinsa’t en la llegenda de Sant Jordi a Montblanc | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

Mapa

Endinsa’t en la llegenda de Sant Jordi a Montblanc

Aprofita per visitar l’important patrimoni medieval del municipi, situat dins la Ruta del Cister
Diuen que assolava els voltants de Montblanc un monstre ferotge i terrible...”. Així comença un dels fragments del text extret del Costumari Català de Joan Amades sobre la llegenda de Sant Jordi. Si vols saber com continua la història (que ben segur ja coneixes) no et pots perdre la Setmana Medieval de Montblanc. Aprofita per visitar també la vil·la!
 
SETMANA MEDIEVAL DE MONTBLANC

Montblanc és un dels conjunts medievals més bells de Catalunya. Per conèixer la seva veritable essència, no et perdis la Setmana Medieval de Sant Jordi que enguany se celebra del 22 d'abril a l'1 de maig. Té com a objectiu recuperar la tradició escrita per Joan Amades segons el qual Sant Jordi va matar el drac en aquesta vila. 
 
PAS DE RONDA DE LA MURALLA

Aprofita la visita guiada que s'ofereix cada setmana per conèixer la història i tradicions de Montblanc i recórrer els espais més emblemàtics. L'itinerari guiat acaba amb la visita a una torre de la muralla, la de Pere III, i a un tram del pas de ronda que arriba a la torre-portal de Sant Jordi. 
 
LA CATEDRAL DE LA MUNTANYA

Coneguda també com la Catedral de la Muntanya per les seves grans dimensions i la seva ubicació en la part més elevada del municipi, l’església de Santa Maria la Major és un altre testimoni del poder medieval a Montblanc. A l’interior hi podràs veure el retaule de Sant Bernat i Sant Bernabé i l’orgue barroc, uns dels més importants de Catalunya.


Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural