Endinsa’t en la llegenda de Sant Jordi a Montblanc | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

Mapa

Endinsa’t en la llegenda de Sant Jordi a Montblanc

Aprofita per visitar l’important patrimoni medieval del municipi, situat dins la Ruta del Cister
Tarragona
Diuen que assolava els voltants de Montblanc un monstre ferotge i terrible...”. Així comença un dels fragments del text extret del Costumari Català de Joan Amades sobre la llegenda de Sant Jordi. Si vols saber com continua la història (que de ben segur ja coneixes) no et pots perdre la Setmana Medieval de Montblanc. Aprofita per visitar també el seu entorn!
 
SETMANA MEDIEVAL DE MONTBLANC

Montblanc és un dels conjunts medievals més bells de Catalunya. Per conèixer la seva veritable essència, no et perdis la Setmana Medieval que enguany se celebra del 22 d'abril al 25 d'abril. Té com a objectiu recuperar la tradició escrita per Joan Amades segons el qual Sant Jordi va matar el drac en aquesta vila. 
 
PAS DE RONDA DE LA MURALLA

Aprofita la visita a Montblanc per recórrer el Pas de Ronda de la muralla, un espai museogràfic on descobriràs una de les obres militars medievals més ben conservades de Catalunya. Gaudeix de les fantàstiques vistes del poble i el seu entorn des de les diverses torres que va fer construir el rei Pere III el Cerimoniós.
 
ESGLÉSIA DE SANTA MARIA

Coneguda també com la Catedral de la Muntanya per les seves grans dimensions i la seva ubicació en la part més elevada del municipi, l’església de Santa Maria la Major és un altre testimoni del poder medieval a Montblanc. A l’interior hi podràs veure el retaule de Sant Bernat i Sant Bernabé i l’orgue barroc, uns dels més importants de Catalunya.
 
DE L’ESGLÉSIA DE SANT FRANCESC A L’ERMITA DE SANT JOAN

Si vols aprofitar per fer una ruta a peu, pots fer-ho des de l’església de Sant Francesc, actual seu de l’Oficina Municipal de Turisme. Des d’aquest punt, has d’agafar l’Av. Manel Ribé i seguir-la fins a dalt de tot. Un cop allà, gira a la dreta i segueix el carrer fins al final, on trobaràs un senyal que t'indicarà el camí a l’ermita


Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural

La nostra Comunitat

#patrimonigencat