Reis de Sorra és una ficció històrica en la qual s’intercalen un seguit de misteris que tenen lloc a la Barcelona de l’any 2014 amb certs esdeveniments històrics vinculats al període de la guerra de la Successió (1701-1715).
L’any 2014, en el marc de tricentenari de la guerra de Successió, la Generalitat de Catalunya, va encarregar la novel·la de ficció històrica
Reis de Sorra. Una novel·la que es va publicar setmanalment a l’app Ruta 1714 i que succeïa en alguns dels escenaris d’aquest fet històric: el Palau de la Llotja de Mar; el Palau del Rei; el castell de Cardona; la catedral de Barcelona; la Seu Vella de Lleida; Talamanca; i al Born de Barcelona.
El 2024, deu anys després de la seva publicació, es decideix adaptar
Reis de sorra en format pòdcast i donar així nova vida als personatges i als fets de la novel·la original. Aquesta proposta d’àudio es crea amb l’objectiu d’apropar a nous públics passatges de la història de Catalunya i en concret de la guerra de Successió amb el relat d’episodis d’amor, intriga i seducció.
El pòdcast consta de 20 episodis d’una durada aproximada de 10 minuts, que es pot escoltar a les plataformes Ivook, Spotify i iTunes. Els episodis també es poden escoltar a
l’espai web que recull informació addicional sobre els personatges, històrics i de ficció, i els escenaris de la Ruta 1714.
Reis de Sorra és un pòdcast entre la història i la ficció. Tots els fets històrics que es recreen en els episodis que transcorren entre el 1708 i el 1713 són verídics. La invenció entra en joc a les escenes que transcorren a les cambres privades dels personatges. Allà prenen forma imaginada els diàlegs, pensaments, desitjos i pors expressats en la intimitat.
El relat de la històriaL’octogenari Eduard König, des del seu llit d’hospital, assegura ser l’autèntic hereu d’una important saga dinàstica fins aleshores clandestina que es remunta a l’època de la guerra de Successió. König diu que està sent víctima d’una perillosa banda de traficants que volen prendre-li els seus béns més preuats.
Per recuperar els tresors i l’herència que, assegura li són propis, König haurà de recórrer a l’ajuda d’una de les seves infermeres, la Bruna Arderiu. També entra en escena Stefan Zajević, un jove corresponsal del diari serbi
Babel, que va darrere la pista dels exiliats catalans que entre 1735 i 1738 van residir a la Nova Barcelona (a l'actual Sèrbia). La Bruna i l’Stefan, sota la tutela de König, aniran seguint els fils d’aquesta trama fins a arribar a destapar llinatges, secrets i corrupteles que molts preferirien que continuessin enterrats.