‘Girona Episcopal’, una sola entrada per tres conjunts patrimonials | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

Claustre de la Catedral de Santa Maria de Girona - Foto: Bob Masters (Departament de Cultura CC BY-NC 2.0)

Mapa

‘Girona Episcopal’, una sola entrada per tres conjunts patrimonials

El tiquet permet visitar la Catedral, la Basílica i el Museu d’Art de Girona
Ja pots gaudir de l’entrada conjunta Girona Episcopal, que permet visitar a un preu reduït de 10 euros la Catedral, la Basílica de Sant Feliu i el Museu d’Art de Girona, que ocupa l’antic Palau Episcopal. Tres conjunts patrimonials que resulten imprescindibles i complementaris per descobrir la història i l’art de la diòcesi gironina. Els coneixes?
 
BASÍLICA DE SANT FELIU
Pots començar la ruta visitant la Basílica de Sant Feliu. Aquest temple va ser, fins al segle X, la primera catedral de Girona. Avui dia és un dels edificis gòtics més representatius de la ciutat pel seu alt campanar, que data dels segles XIV – XVI. 
 
CATEDRAL DE SANTA MARIA DE GIRONA
A només uns minuts a peu de la Basílica de Sant Feliu hi trobaràs la Catedral de Girona, un símbol de la ciutat amb més de 5 segles d’antiguitat. Situat al punt més alt del municipi, la seva única nau és la segona més gran del món, només per darrere de Sant Pere del Vaticà. Els 90 esgraons de l’espectacular escalinata et duran fins a la porta d’entrada.
 
MUSEU D’ART DE GIRONA, A L’ANTIC PALAU EPISCOPAL
A tocar de la Catedral, situat a l’antic Palau Episcopal, es troba el Museu d’Art de Girona. Fundat l’any 1976, alberga la tercera col·lecció d’art romànic i gòtic més important de Catalunya. Hi descobriràs obres úniques de l'art català, des del romànic fins als nostres dies.
 
Pots adquirir el tiquet conjunt a qualsevol dels tres centres. Hi ha reduccions de preu per a nens de 8 a 16 anys, estudiants majors de 16 anys acreditats, jubilats i persones amb discapacitat. També hi ha una tarifa especial per a grups turístics.
 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural