La ‘Doctrina pueril’ de Ramon Llull, consultable en línia a l’Arxiu Nacional d’Andorra | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

La ‘Doctrina pueril’ de Ramon Llull, consultable en línia a l’Arxiu Nacional d’Andorra

Fragment de la ‘Doctrina pueril’ de Ramon Llull - Foto: Govern d'Andorra

La ‘Doctrina pueril’ de Ramon Llull, consultable en línia a l’Arxiu Nacional d’Andorra

L’obra, escrita al segle XIII, exposa la doctrina bàsica de la fe cristiana a un públic laic 14.01.2016

L’Arxiu Nacional d’Andorra s'afegeix a la commemoració de l'Any Llull amb la publicació a la xarxa de la ‘Doctrina pueril’ de l’autor mallorquí. Es tracta d’un text inclòs en el ‘Còdex miscel·lani’ (documents i fragments de llibres d’orígens diversos que estan enquadernats junts) que data dels segles XIII i XV.

La ‘Doctrina pueril’, que Ramon Llull va dedicar al seu fill, exposa la doctrina bàsica de la fe cristiana a un públic laic. Escrit a Mallorca entre els anys 1274 i 1276, a més del catecisme incorpora també informació sobre les 3 religions, el paganisme, les 7 arts liberals del trivi (gramàtica, dialèctica i retòrica) i del quadrivi (aritmètica, geometria, música i astronomia), les ciències de les universitats medievals (teologia, dret i medicina) i coneixements introductoris a l’aristotelisme.

A partir d’ara el text, escrit a dues columnes i en lletra cursiva del segle XIV, ja està disponible en línia al web de l’Arxiu Nacional d’Andorra.