La Pujada a Sant Pere de Rodes dona el tret de sortida a les celebracions de l’any del Mil·lenari del Monestir | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

La Pujada a Sant Pere de Rodes dona el tret de sortida a les celebracions de l’any del Mil·lenari del Monestir

L'activitat se celebra aquest diumenge 1 de maig
Girona
25.04.2022
Els nou pobles del Cap de Creus es trobaran un any més als camins que porten fins al Monestir de Sant Pere de Rodes el pròxim diumenge 1 de maig, amb l’objectiu de compartir una jornada lúdica, festiva i de portes obertes per conèixer els secrets i tresors d’aquest gran conjunt monumental de l’Alt Empordà.

Aquest any la caminada dels pobles fins al monestir tindrà un component molt especial, ja que servirà per donar el tret de sortida a les celebracions de l’any del Mil·lenari, que comptarà amb exposicions fotogràfiques, visites guiades, concerts i lectures comentades.

Des de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, l’Associació via Pirena, el Parc Natural del Cap de Creus i els Ajuntaments organitzadors, s’espera que la pujada d’enguany aplegui un gran nombre de participants atrets per aquest indret únic de les comarques gironines i per les activitats que es faran per aquest motiu.
 
Inscripcions
Les persones que hi participin es poden inscriure a la web de via Pirena i escollir un dels pobles i punts d’origen des d’on s’iniciaran les rutes a peu: Pau, Palau-saverdera, Cadaqués, Roses, Vilajuïga, el Port de la Selva, la Selva de Mar, Llançà o la Vall de Santa Creu. L’arribada a Sant Pere de Rodes està prevista a les 11 del matí, i s’oferirà a totes les persones inscrites esmorzar i una pellofa commemorativa del Mil·lenari.
 
Durant el primer cap de setmana del Mil·lenari el Monestir oferirà un seguit d’activitats artístiques, culturals, literàries i gastronòmiques a l’entorn del Cap de Creus, que tindran seguiment al llarg de tot l’any i es poden consultar al web.
 
Activitats inaugurals

Dissabte 30 d’abril
12.00 h -  Inauguració exposició fotogràfica “Sant Pere de Rodes, l’objectiu immortal. Fotografies i fotògrafs S.XIX – XXI”, organitzada per l’Institut d’Estudis Empordanesos i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.
18.00 h – Visita guiada “Un tast pel Mil·lenari” en el marc del Festival Vívid

Diumenge 1 de maig
10a Pujada al Monestir de San Pere de Rodes
11.00 h – Arribada dels caminadores/dors: Esmorzar
12.00 h – Inauguració Mil·lenari de la consagració de l’església
12.30 h – Concert de les Corals del Cap de Creus
12.30 h i 13.00 h – Visita comentada a l’exposició fotogràfica “Sant Pere de Rodes, l’objectiu immortal”