La Ruta dels Ibers: Camí de ronda al país dels indigets | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

Mapa

La Ruta dels Ibers: Camí de ronda al país dels indigets

Dos tresors ibèrics en plena costa brava en un cap de setmana de senderisme
Tres dies de senderisme, de Torroella de Montgrí a Palamós, passant per Begur i Calella de Palafrugell, recorrent un entorn únic i descobrint dos tresors ibèrics en plena Costa Brava: Castell, en una platja verge de Palamós, i l’estratègic Sant Sebastià de la Guarda de Palafrugell.
 
TORROELLA DE MONTGRÍ – BEGUR (14 KM)


El primer dia, sortiu de l’interior, a Torroella de Montgrí, per anar a buscar la llarga platja de Pals i continuar cap a Begur. Durant el camí, creuareu diferents cales d’aigües blaves i cristal·lines. Fareu nit a Begur.
 
BEGUR – CALELLA DE PALAFRUGELL (14 KM)

Durant el segon dia, us endinsareu per boscos mediterranis, creuareu cales petites i verges, passareu per senders amb unes vistes impressionants del mar mediterrani i entrareu en poblacions de gran encant com Tamariu, Llafranc o Calella de Palafrugell, típic poble de pescador, on fareu nit.
 
Durant el recorregut, visiteu el jaciment de ibèric de Sant Sebastià de la Guarda, a Palafrugell, testimoni de l’ocupació d’un lloc privilegiat: es troba al cim d’una muntanya amb penya-segats sobre el mar i amb una de les millors vistes de la Costa Brava. Podreu visitar una torre de guaita del segle XV, una ermita i hostatgeria del segle XVIII i un far del segle XIX.
 
CALELLA DE PALAFRUGELL – PALAMÓS (12 KM)

El tram del tercer dia és un dels més espectaculars de la ruta sud del Camí de Ronda. Passareu per petites cales, una platja verge d’una bellesa incomparable, boscos mediterranis de pins, oliveres i roures. Arribareu a Palamós, amb un port pesquer encara en actiu i una llotja de pescadors oberta cada dia entre setmana per a professionals.
 
Durant aquesta jornada, tindreu l’oportunitat de visitar el poblat ibèric de Castell, a Palamós, un jaciment ocupat des del segle VI aC fins a l’època romana. Està situat en un indret increïble, vigilant una de les últimes platges verges de la Costa Brava.


Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural