La Ruta dels Ibers: El Montsià, terra d’ilercavons | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

Mapa

La Ruta dels Ibers: El Montsià, terra d’ilercavons

El Montsià: natura, paisatge, patrimoni i gastronomia a Alcanar i el seu entorn
Un cap de setmana per conèixer el Parc Natural del Delta de l'Ebre, la seva costa i el passat iber d'aquest territori: una ruta en golondrina per conèixer una musclera a la Badia dels Alfacs, Amposta i les incrïbles vistes del jaciment ibèric de la Moleta del Remei
 
BADIA DELS ALFACS

Us proposem començar el dia a Sant Carles de la Ràpita on, de 12h a 14h, podeu fer una ruta en golondrina per la Badia dels Alfacs. Aquest és un dels espais naturals més importants d’Europa i es troba situat dins el Parc Natural del Delta de l’Ebre, Reserva de la Biosfera. La ruta inclou una parada en una musclera, on podreu conèixer tot sobre el musclo i l’ostra i gaudir de degustacions individuals de musclos i ostres i una copa de cava.
 
AMPOSTA

Després de dinar, podeu dirigir-vos cap a Amposta, on podreu descubrir el municipi, la seva historia i el seu entorn. Visiteu el Museu de les Terres de l’Ebre i passegeu pels carrers i els racons del poble, plens d’encant. Fareu nit a Alcanar, a 20 minuts en cotxe d’Amposta.
 
JACIMENT IBÈRIC DE LA MOLETA DEL REMEI

Diumenge al matí, després d’esmorzar, us proposem una visita al jaciment ibèric de la Moleta del Remei, on podreu passejar entre oliveres mil·lenàries i pujar el turonet per gaudir d’unes vistes increïbles sobre l’entorn. No us perdeu la reproducció d’una llar i uns forns ibèrics situats a l’entrada del recinte: una oportunitat única a la zona per poder veure i entrar a un habitatge de l’època reconstruït fidelment. Després, gaudiu d’un bon dinar a Les Cases d’Alcanar i tasteu algun dels plats típics de la zona.
 
PUNTA DE LA BANYA

La tarda la podeu dedicar a passejar i conèixer l’entorn i la costa que queda just davant de la Punta de la Banya, entre Les Cases d’Alcanar i Monstià Mar.
 
L’ordre de les visites de diumenge variaran de juliol a setembre: primer es visitarà la Punta de la Banya i, per la tarda, el jaciment de la Moleta del Remei.

 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural