La Ruta dels Ibers: En bicicleta pels país dels cessetans | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

La Ruta dels Ibers: En bicicleta pels país dels cessetans

Entreu en un poblat ibèric tal i com era fa 2.000 anys i descobriu la costa del Penedès fora de la temporada d’estiu
Un cap de setmana durant el que descobrireu la costa del Penedès lluny de les aglomeracions i la calor de l’estiu i en què tindreu l’oportunitat d’entrar a un poblat ibèric tal i com era fa 2.000 anys.
 
CIUTADELLA DEL CALAFELL

Comenceu el cap de setmana a Calafell per visitar la Ciutadella, un increïble poblat ibèric totalment reconstruït que us permetrà, a petits i grans, fer-vos una idea fidel de com era la vida dels habitants d’aquesta zona. Què us sembla poder entrar a les cases i passejar pels seus estrets carrers tal i com feien els antics pobladors dos mil anys enrere? Una experiència increïble!
 
EXCURSIÓ EN BICICLETA

Després de la visita, agafareu unes bicicletes per fer una excursió, assequible per a tota la família, que us durà fins al Vendrell on podreu passejar i perdre-us pels seus carrers. Un cop acabeu, tornareu a Calafell per dinar.
 
PASSEJADA PER CALAFELL

A la tarda us proposem descobrir el municipi lluny de les aglomeracions de l’estiu: el Museu Casa Barral, el Bot Salvavides, l’Església de Sant Miquel, la Confraria de Pescadors o el Castell de la Santa Creu. Testimonis de la història que fan de guia a través del temps fins avui, i on hi conviuen la música, l’esport, el mar o la gastronomia. Sopeu i dormiu a Calafell.
 
JACIMENT DEL DARRÓ

Diumenge, després d’esmorzar, us dirigireu cap a Vilanova i la Geltrú amb les bicicletes. Un cop hi arribeu visitareu el jaciment de Darró, un petit poblat utilitzat entre els segles V i I aC força desconegut que us resultarà una gran troballa. Després de dinar teniu l’opció de tornar a Calafell en bicicleta en un recorregut d’una hora aproximadament o bé que l’empresa que us ha llogat les bicicletes us reculli i us dugui de tornada a Calafell.

 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural