La Ruta dels Ibers: Història i literatura al país dels ausetans | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

La Ruta dels Ibers: Història i literatura al país dels ausetans

Descobriu Roda de Ter i el seu llegat arqueològic i literari i endinseu-vos en antics jaciments ibèrics
Barcelona
Una escapada de dos dies i una nit per conèixer de prop l’entorn de Roda de Ter a través d’una ruta literària per acostar-vos al llegat i la vida de Miquel Martí i Pol, viatjar en el temps a la Fortificació Ibèrica del Montgròs i al jaciment ibèric de l’Esquerda.
 
RUTA LITERÀRIA MIQUEL MARTÍ I POL

Us proposem començar l’escapada a Roda de Ter per realitzar la ruta literària Miquel Martí i Pol. La podeu fer de forma autoguiada gràcies a l’aplicació mòbil o bé contactar amb la biblioteca Bac de Roda i consultar horaris i disponibilitat per una visita guiada.
 
JACIMENT IBÈRIC DE L’ESQUERDA

Després de dinar, pugeu fins al jaciment ibèric de l’Esquerda, on hi podreu arribar fàcilment a peu o en cotxe. Visiteu alguna de les exposicions temporals que hi trobareu a la planta baixa del Museu Arqueològic de l’Esquerda i passegeu per aquest gran assentament (ibèric i medieval) ubicat en el meandre que forma el riu Ter al seu pas per Roda. A les 17h de novembre a març, i a les 18h d’abril a octubre, podreu gaudir d’una visita guiada per descobrir tots els secrets que amaga el jaciment.
 
FORTIFICACIÓ IBÈRICA DEL MONTGRÒS

Després de fer nit a Santa Eugènia de Berga i d’un esmorzar a l’hotel, us proposem visitar la impressionant Fortificació Ibèrica del Montgròs, situada al Parc Natural del Montseny. El punt de trobada serà a les 11h al punt d’informació d’El Brull. D’allà sortireu amb el guia i el seguireu amb el nostre cotxe fins a arribar al jaciment. Per dinar, aprofiteu per explorar les nombroses opcions que ens ofereix la gastronomia local de l’entorn!

 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural