La Ruta dels Ibers: Història i natura al país dels lacetans | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

La Ruta dels Ibers: Història i natura al país dels lacetans

Cap de setmana ple d’experiències al Món Sant Benet i la descoberta de l’únic jaciment ibèric del Bages
En dos dies, descobriu Sallent i el seu jaciment ibèric, el Cogulló. Gaudiu també d'una nit de pau i tranquilitat al Món Sant Benet, on podreu gaudir del seu patrimoni medieval i modernista. 

JACIMENT IBÈRIC DEL COGULLÓ
 
Comencen el cap de setmana al municipi de Sallent. Al matí us proposem fer una petita excursió circular des d’abaix el poble fins a dalt el jaciment del Cogulló. El Cogulló és un jaciment ibèric, únic a la zona, que sorprèn per la seva grandària, les vistes i el seu potencial. El recorregut és fàcil, d’unes tres hores de durada. També s’hi pot accedir en cotxe.
 
SALLENT
 
Després de visitar el jaciment, uns proposem dinar a Sallent i descobrir el seu patrimoni, entre el que podem destacar la Casa Museu Torres Amat o l’Antiga Biblioteca Popular, la primera biblioteca pública que la Mancomunitat de Catalunya va construir a la província de Barcelona.
 
MÓN SANT BENET
 
Cap al vespre, agafeu el cotxe i aneu fins al Món Sant Benet, a només 10 minuts de Sallent, per sopar i fer-hi nit. Allà us espera la pau i la tranquil·litat d’un entorn idíl·lic amb unes instal·lacions modernes i amb totes les comoditats.
 
VISITES GUIADES

Al dia següent gaudiu de l’oferta que amaga el Món Sant Benet i les visites guiades que us proposem. De ben segur us meravellarà l’indret, l’entorn i la pau que s’hi respira, així com el patrimoni tant medieval com modernista que hi podreu trobar. 


Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural