La Ruta dels Ibers: L’Ebre, font de vida al país dels ilercavons | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

Mapa

La Ruta dels Ibers: L’Ebre, font de vida al país dels ilercavons

Descobriu jaciments ibèrics amb unes vistes immillorables del riu i navegueu en llagut
El riu Ebre ha estat i continua sent font de vida a les Terres de l'Ebre. Descobriu-lo des d'una altra perspectiva visitant Gandesa, Tivissa i Vinebre i els seus bells jaciments ibèrics, que us oferiran unes vistes immillorables sobre el riu i la nostra història. 

EL CASTELLET DE BANYOLES

Comenceu la ruta al jaciment ibèric del Castellet de Banyoles, a Tivissa, que sorprèn per la seva grandària: més de 4 hectàrees a peu pla que ens permeten conèixer un enclavament de control de comerç entre la costa i l’interior a través de l’Ebre.
 
TIVISSA

Després de la visita al jaciment, visiteu el poble de Tivissa, amb interessant nucli antic. Recorreu els carrers i carrerons fins a descobrir una curiosa església que n’amaga una altra al seu interior. Després de dinar, us proposem conèixer de prop la producció del vi i l’oli del Celler Aibar, DO Montsant, abans d’arribar a Vinebre, a 20 minuts en cotxe des de Tivissa, per fer nit.
 
RECORREGUT AMB LLAGUT

Al dia següent, us proposem una activitat ben divertida: un recorregut amb llagut pel riu Ebre que comença a Ascó, a cinc minuts de Vinebre, i finalitza a Miravet.
 
JACIMENT IBÈRIC DE VINEBRE

Després de dinar, podreu visitar el jaciment ibèric de Vinebre, Sant Miquel, des d’on gaudir d’unes vistes increïbles sobre el riu que permeten entendre la seva situació estratègica. Un cop finalitzada la visita, dirigiu-vos cap a Gandesa per fer nit.
 
GANDESA I COLL EL MORO

Al tercer dia, després d’esmorzar, us proposem descobrir Gandesa: l’església de l’Assumpció, la Casa de la Vila i la pressió, declarades Bé d’interès nacional. No podeu deixar de visitar el Centre d’Estudis Batalla de l’Ebre, un punt imprescindible per conèixer i entendre l’empremta que aquest trist episodi va deixar en aquestes terres. El mateix personal us indicarà com arribar fins al jaciment del Coll de Moro i com visitar-lo. Hi trobareu una necròpoli molt ben conservada.

 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural