L’art mil·lenari del Priorat | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

Mapa

L’art mil·lenari del Priorat

Descobreix les pintures rupestres de Capçanes
El 2014 es van descobrir a Capçanes, al Priorat, un total de 9 conjunts de pintures rupestres fins al moment desconeguts, convertint-se en la concentració més gran de pintures rupestres a Catalunya. Recentment s’hi han realitzat diverses actuacions de conservació i restauració i s’han iniciat les visites guiades. Et proposem una escapada per conèixer aquest tresor mil·lenari del Priorat.
 
PINTURES RUPESTRES
 
Comença la ruta amb una visita a les valls de Capçanes, que amaguen un tresor mil·lenari: la  concentració més gran de pintures rupestres de Catalunya, un total de 19 jaciments situats en tres barrancs. Hi podràs veure el mural de “La matança”, la figura animal més gran documentada al nostre país. A tan sols uns minuts en cotxe del nucli de Capçanes, podràs gaudir de les visites guiades el primer dissabte de cada mes. També es fan visites concertades prèvia reserva.
 
CAPÇANES, EL POBLE I ELS SENDERS
 
Un cop acabada la visita, pots gaudir d’un bon dinar típic del Priorat al poble de Capçanes. Està situat a 223 metres d’altura en una vall encerclada per la serra de l’Espasa, Picotxa, Montalt, el Pinar dels Flares i el cingle del Toró. A la tarda, pots passejar pels diversos senders que surten del poble: coneixeràs indrets com el barranc del Tortó, el de Ricord o la roca de la Llaberia.
 
EL CELLER DE CAPÇANES
 
L’endemà, després de fer nit en alguna casa rural de la zona, visita el Celler de Capçanes. Tenen una àmplia oferta d’activitats per fer, com la visita al celler més tast i fins i tot una excursió en caiac pel pantà dels Guiamets o a cavall per les vinyes del Celler. Descobriràs els vins DO Montsant i la tradició vinícola del Priorat. 
 
RUTA DE LA PEDRA SECA
 
Si encara et queden dies, no et perdis la Ruta de la Pedra Seca a la zona de les Taules, situada a l’est del nucli urbà. En un espai força reduït hi trobaràs una gran diversitat d’elements de pedra en sec: marges, barraques, sopluigs, corrals, cocons, armariets, arneres, clapers, recers i un forn de calç.
 
 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural