L’Arxiu Nacional de Catalunya celebra 40 anys com a institució referent del patrimoni documental català | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

L’Arxiu Nacional de Catalunya celebra 40 anys com a institució referent del patrimoni documental català

S’han programat diverses activitats entre les quals destaca la publicació de la nova guia L’Arxiu Nacional de Catalunya 25.11.2020
Demà dijous 26 de novembre, a les 18.30 hores, es dona el tret de sortida als actes commemoratius dels 40 anys de l’Arxiu Nacional de Catalunya (#ArxiuNacional40) amb la presentació de la nova guia, L’Arxiu Nacional de Catalunya, la número 5 de la col·lecció Institucions i equipaments culturals de la Generalitat de Catalunya. L’acte serà presidit per la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i s’emetrà en directe a través del canal de YouTube de l’ANC. Es podrà conèixer els detalls principals de l’obra i una síntesi de les activitats previstes.

Alhora, també es podran escoltar les veus plurals vinculades a l’arxiu amb una taula rodona moderada per la directora general del Patrimoni Cultural, Elsa Ibar, sota el títol Arxius, drets, memòries, on participaran persones implicades durant els darrers anys com a dipositants de fons i com a usuaris, des del vessant cultural, docent, de recerca i comunicatiu (Antoni Bernad, Eulàlia Salvat, Queralt Solé i Antoni Tortajada).

Durant aquest any, l’Arxiu Nacional intensificarà els esforços per donar a conèixer la seva institució, però sobretot per fer arribar a tots els ciutadans l’interès i la utilitat comunitària de l’immens patrimoni que conserva amb els seus fons i documents.

L’Arxiu Nacional donarà també veu les persones que han treballat durant aquests 40 anys, per apropar la institució a tots els ciutadans i explicar, de manera visual i participativa, els tipus de fons que conserva, els 40 grans moments en la història de la institució, les 40 imatges més representatives que es conserven a l’arxiu. Tot un any de propostes, reptes i records sota l’etiqueta #ArxiuNacional40, amb una publicació diària a la xarxa i la participació ciutadana que hi vulgui forma part d’aquesta commemoració.