Les commemoracions de 2021 del patrimoni cultural | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

02.02.2021

Les commemoracions de 2021 del patrimoni cultural

Impulsem la commemoració del naixement de figures com Anglada i Camarasa, Palau i Ferré, Felícia Fuster i de l'inici de les excavacions arqueològiques a Olèrdola
Aquesta setmana, hem presentat les commemoracions que tindran lloc aquest any 2021 amb la voluntat de recuperar i divulgar la memòria de fets històrics i personalitats d'especial rellevància en la història de Catalunya en l'àmbit del patrimoni cultural.

Amb la complicitat del Museu d'Arqueologia de Catalunya i l'Institut d'Estudis Catalans, la celebració d'aquestes efemèrides posa especial rellevància en els esdeveniments i les personalitats de caràcter institucional i reivindica la contribució femenina al patrimoni cultural i històric català vetllant perquè tinguin una representació paritària.

Enguany, les commemoracions aprovades pel Govern de la Generalitat i assignades al Departament de Cultura en l'àmbit del patrimoni són:
  • 150 anys del naixement d’Hermen Anglada Camarasa (Barcelona, 1871 - Port de Pollença, 1959), pintor de renom internacional i representant del postimpressionisme a Catalunya.
  • 100 anys del naixement de Maties Palau i Ferré (Montblanc, 1921-2000), pintor, escultor i ceramista de projecció internacional.
  • 100 anys del naixement de Felícia Fuster i Viladecans (Barcelona, 1921 - París, 2012) , poeta, pintora, escriptora i traductora de tendència expressionista abstracta.
  • 100 anys de l’inici de les excavacions arqueològiques de la Muntanya d’Olèrdola (Olèrdola, 1921).