Les esglésies i monestirs del Pla de l’Estany i la Garrotxa | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

Mapa

Les esglésies i monestirs del Pla de l’Estany i la Garrotxa

Una proposta de Catalonia Sacra
Aquesta proposta de Catalonia Sacra et portarà a conèixer l’interior muntanyós de la diòcesi gironina, que combina els nuclis dinamitzats per grans parròquies i convents urbans i les valls més o menys extenses, de pobles petits i hàbitats dispersos. 
 
Monestir Sant Esteve de Banyoles
 
La ruta comença al monestir benedictí de Sant Esteve de Banyoles que, fundat al segle IX, va adquirir gran importància al territori i d’ell depenien altres monestirs com el de Sant Pere de Rodes. Al seu interior encara si conserven autèntiques obres d’art.
 
Santa Maria de Porqueres
 
A uns 10 minuts en cotxe es troba l’església de Santa Maria de Porqueres, un exponent indiscutible del romànic. Es tracta d’un edifici de gran sobrietat però amb elements escultòrics decoratius molt interessants.
 
Monestir de Sant Pere
 
Ja a Besalú, es visita l’església romànica de Sant Pere de Besalú. Consagrada el 1003, és l’únic testimoni d’un antic monestir que va adquirir gran volada durant els segles XII i XIII.
 
Sant Vicenç de Besalú
 
Situada dins el conjunt històric de Besalú, l’església de Sant Vicenç és un dels edificis religiosos més antics i importants de la vila, i custodia un fragment de la Vera Creu.
 
Sant Sepulcre de Palera
 
A uns altres 10 minuts en cotxe es troba l’última parada de l’itinerari: el Sant Sepulcre de Palera, un dels edificis més notables entre els testimonis del romànic al comtat de Besalú que va esdevenir centre de pelegrinatge de primer ordre durant els segles XI i XII.
 
 
Aquest itinerari de Catalonia Sacra està enfocat a grups i té una durada de 6 hores. Per a més informació us podeu posar en contacte a través del telèfon 693 720 202 o del correu electrònic reserves@cataloniasacra.cat.
 
 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural