L’IEC localitza i documenta més de 1.000 monuments commemoratius a Catalunya | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

L’IEC localitza i documenta més de 1.000 monuments commemoratius a Catalunya

Mausoleu de Jaume I a Tarragona - Foto: Institut d'Estudis Catalans

L’IEC localitza i documenta més de 1.000 monuments commemoratius a Catalunya

Publica una pàgina web amb informació detallada, un mapa i diferents estudis sobre aquestes peces de gran valor simbòlic 14.01.2016

Formen part del patrimoni públic i apareixen als catàlegs monumentals, però sovint passen desapercebuts al gran públic o fora dels límits geogràfics més pròxims. Parlem dels monuments commemoratius de l’espai públic que ara l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha documentat a través d’un portal web.

Sota el títol Monuments Commemoratius de Catalunya, l’IEC posa en línia una base de dades que “conté el repertori dels monuments commemoratius de les ciutats catalanes i inclou més de mil tres-cents monuments, des de modestos monòlits fins a grups escultòrics d’envergadura”.  A la fitxa de cada peça s’hi troba informació sobre “el tema, la ubicació, l’autor, les característiques, informació complementària i la imatge”.

El web incorpora també un mapa interactiu i un cercador que permet buscar monuments per municipi, comarca, tipologia, autor o any. Al web, publicat sota llicència Creative Commons, també s’hi poden consultar tres estudis al voltant d’aquestes peces de gran valor simbòlic presents en gairebé totes les localitats de Catalunya.