Més d’un centenar d’activitats per viure la màgia de Nadal al patrimoni cultural | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Més d’un centenar d’activitats per viure la màgia de Nadal al patrimoni cultural

Els museus, monuments i jaciments catalans programen, fins a mitjans de gener, visites, tallers i activitats per a tots els públics 16.12.2021
Com cada any, els museus, monuments i jaciments de Catalunya ofereixen un ampli ventall de propostes per gaudir del patrimoni durant el període de les vacances de Nadal. Fins al diumenge 9 de gener, es podran gaudir de més d’una setantena d’activitats arreu del territori per a tots els públics, des d’exposicions, visites guiades i teatralitzades, espectacles o tallers familiars.
 
Tota l’oferta cultural es pot consultar a l’agenda en línia de patrimoni.gencat.cat/nadal, on es pot cercar per localització, tipus d’activitat o data. Enguany, també inclou propostes d’escapades per conèixer el patrimoni durant els pròxims dies festius i idees de regal d’abonaments, llibres infantils i guies de patrimoni.
 
Activitats als museus i monuments de la Generalitat de Catalunya
 
El Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) organitza a les seves seus de Barcelona i d’Ullastret l’”Arqueonadal”, diverses dinàmiques i jocs per conèixer el dia a dia dels ibers els dies 28 de desembre, 4 i 8 de gener. La seu d’Olèrdola, d’altra banda, convida a les famílies a buscar el Tió de Nadal mentre que la seu de Girona proposa contes i tallers de postals nadalenques els dies 30 de desembre i 4 de gener. Pel que fa a la seu d’Empúries, el MAC ha preparat, del 28 al 31 de desembre, diversos tallers infantils en els quals els més menuts de casa s’emportaran una nova manualitat, i, per començar bé l’any, les clàssiques visites romanes en les quals dos antics habitants romans mostren al públic l’antiga ciutat d’Emporiae.
 
El Museu d’Art de Girona proposa diversos tallers familiars per gaudir dels dies més màgics de l’any, com un taller de creació de corones de Nadal el 18 de desembre, un per guarnir el bastó per fer cagar el tió el 21 de desembre,  un per preparar el cotilló i celebrar la festa de Cap d’any el 19 de desembre i un per dissenyar i crear un fanalet per donar la benvinguda als Reis d’Orient, el 2 de gener.
 
El Museu d’Història de Catalunya ha preparat una programació per endinsar-se en el màgic món dels titelles, tres espectacles en directe de la mà de la Companyia La Curiosa i l’espectacle MUUUUN (28 de desembre), de La Puntual amb el Patufet (29 de desembre) i, finalment, la companyia Jordi Bertrán amb Poemes Visuals (30 de desembre).

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya ens proposa un any més els seus ja clàssics tallers de Nadal per aprendre de manera entretinguda aspectes relacionats amb la música, la figura de Leonardo da Vinci, l’estació espacial Mir o la química del 23 de desembre al 5 de gener. I, un any més, la cita amb el Patge reial Xiu-Xiu, que passarà pel museu a recollir les cartes dels infants als Reis d’Orient.

Finalment, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona proposa fer un itinerari pel Museu i Necròpolis Paleocristians i al Teatre romà el dia 19 de desembre. També proposa gaudir d’una tarda de jocs en família el 8 de gener, on es podrà jugar a les tabes o al dvplvm molendivm.

Campanya ‘Nadal als Museus de Girona’

La Xarxa de Museus de les Comarques de Girona, impulsada pel Departament de Cultura, s’uneix un any més per impulsar la setena edició de “Nadal al Museu”, una campanya que dona a conèixer l’àmplia oferta d’activitats familiars que s’han programat fins al 9 de gener. Durant aquests dies es podrà participar en família buscant objectes pel museu i, en acabar, emportar-se un regal a casa.