Monjos i trobadors al cor de Catalunya | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

Monestir de Sant Pere de Casserres

Monestir de Sant Pere de Casserres - Foto: Robert CC

Mapa

Monjos i trobadors al cor de Catalunya

Una escapada amb sabor medieval

Monjos, trobadors i, fins i tot, personatges mítics com el comte Arnau. Ens trobem al cor de Catalunya, una terra carregada d’història i de testimonis del passat. Monestirs extraordinaris, fortaleses situades en llocs inversemblants i balmes que feien de casa als pagesos de principis de segle. Descobreix alguns racons del Ripollès i Osona!

 

MONESTIR DE SANT PERE DE CASSERRES

Ubicat a la part interior d'un meandre molt pronunciat del Ter, actualment mig envoltat pel pantà de Sau, el monestir de Casserres és l’únic de l’ordre benedictí que trobaràs a la comarca d’Osona. Les principals impulsores de Sant Pere de Casserres van ser dues dones, les vescomtesses Ermetruit i Engúncia a principis del segle XI. Està considerat un monestir de llegenda... descobreix perquè.

 

CASTELL DE TARADELL

Si tens vertigen no t’acostis a les restes del castell de Taradell: situat a 800 metres d’alçada sobre una balma, si el visites tindràs la plana de Vic als teus peus... El castell va ser concebut amb funcions de defensa i guaita, i mai hi varen viure els senyors de Taradell que residien al casal d'Espinzella.

 

BAUMES DEL TEIXIDOR

Les Baumes del Teixidor, enmig del bosc, van servir de vivenda a molts pagesos del Ripollès i Osona fins ben entrat el segle XX. Per això encara s'hi troben restes d'edificacions enmig d’uns cingles espectaculars.

 

MONESTIR DE SANTA MARIA DE RIPOLL

Poques presentacions necessita el monestir de Santa Maria de Ripoll; centre artístic i cultural de primer ordre durant l’Edat Mitjana és, al mateix temps, un dels màxims exponents de l’arquitectura romànica del segle XI.

 

MUSEU EPISCOPAL DE VIC

Tot i que està especialitzat en art litúrgic, pintura i escultura, el fons del Museu Episcopal de Vic, amb més de 29.000 peces, destaca especialment per la seva magnífica col·lecció d'art medieval: s'hi poden trobar obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic. Una visita imprescindible!

 

Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural