Mont-roig als ulls de Miró | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades


Imatges de la ruta Joan Miró a Mont-roig (Autor: Joan Capdevila)

Mapa

Mont-roig als ulls de Miró

Coneix els indrets mironians en aquest municipi
Miró va anar a Mont-roig l’any 1911, quan tenia 18 anys, per recuperar-se d’una malaltia, i se’n va enamorar. Va passar llargues temporades al mas familiar, el Mas Miró, obert recentment a la visita. Al cap d’uns anys, passava els hiverns a París i els estius a Mont-roig. Però va ser aquest municipi del Camp de Tarragona que va captivar l’artista: “Tota la meva obra està concebuda a Mont-roig”, va dir... T’animes a recórrer els indrets mironians que tant el van inspirar? 

MAS MIRÓ
 
En aquesta casa, situada als afores de Mont-roig i catalogada com a Bé cultural d’Interès Nacional, l’artista hi va passar llargues temporades durant 65 anys. Va ser en aquest mas on va decidir dedicar-se exclusivament a la pintura i on va pintar les primeres obres que el van convertir en un dels pintors més rellevants del segle XX. Des del camí d’entrada veuràs en primer terme el taller del pintor. Recentment s'ha obert a la visita.
 
ERMITA DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA
 
Visita també l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, situada sobre un espectacular cim de roca vermella – i que dóna nom al poble-. El santuari està parcialment excavat a la roca. Tindràs unes vistes espectaculars des del mirador natural al qual podràs accedir a través d’un camí que surt de l’aparcament a través d’una escala.
 
PAISATGES PINTATS
 
Mont-roig va inspirar a Miró per pintar algunes de les seves obres més reconegudes mundialment. Podràs veure alguna d’aquestes escenes com “La Masia”, el famós quadre que va comprar Hemingway i en el que Miró hi va pintar la casa dels masovers del Mas Miró. Seguint aquest itinerari podràs conèixer 9 indrets mironians als voltants de Mont-roig.
 

Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural