Neix la Setmana de la Pedra Seca per reivindicar el patrimoni etnològic de Catalunya | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Neix la Setmana de la Pedra Seca per reivindicar el patrimoni etnològic de Catalunya

La celebració tindrà lloc del 23 al 29 de novembre 21.09.2020
Amb motiu del segon aniversari del reconeixement per part de la UNESCO de la tècnica de la pedra seca com a exemple rellevant del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, se celebra la Setmana de la Pedra Seca del 23 al 29 de novembre arreu del país.

Es tracta d'una setmana d’organització i promoció d’activitats relacionades amb la pedra seca que pretén convertir-se en un esdeveniment fixe en el calendari a partir d’enguany, amb l’objectiu visibilitzar i posar en valor l’important teixit d’entitats, col·lectius i persones voluntàries en què se sustenta el coneixement, la divulgació i el manteniment de la pedra seca a Catalunya.

A partir del divendres 18 de setembre es podrà gaudir de l'exposició “Tota pedra fa paret: la pedra seca a Catalunya, produïda conjuntament pel Departament de Cultura i l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional, que es podrà visitar a la Casa Lluvià de Manresa fins al 18 d’octubre. La mostra es va inaugurar per primer cop al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses (Segrià) el 14 de novembre de 2019, i des de llavors no ha parat d’itinerar per diferents poblacions de Catalunya.