‘Re-descobrint Centcelles’, la nova exposició del MNAT | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Pintures murals a l'interior del monument / Foto: Josep Giribet (Wikimedia Commons. CC BY-NC 2.0)

‘Re-descobrint Centcelles’, la nova exposició del MNAT

La mostra proposa un itinerari pel propi monument i per la seva intensa i densa biografia 27.04.2016
La vil·la romana de Centcelles, situada al terme municipal de Constantí, a 6 km de Tarragona, forma part del Patrimoni Mundial de Tàrraco i ha estat sempre un monument clau de l’art paleocristià. A dins s’hi conserva el mosaic de cúpula de temàtica cristiana més antic del món romà. Ara, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona posa a l’abast del públic un conjunt de documents, materials i estudis inèdits sobre el conjunt monumental en la nova exposició ‘Re-descobrint Centcelles’.
 
La mostra, dividida en quatre àmbits diferents, proposa un itinerari pel propi monument i per la seva intensa i densa biografia amb l’objectiu de reflexionar sobre l’enorme potencial que por tenir, en l’àmbit de la sensibilitat i el coneixement, un conjunt com aquest.
 
Entre aquests documents exposats per primera vegada hi ha, entre d’altres, el conjunt de dibuixos realitzats per Lluís Domènech i Montaner i els seus alumnes de l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona a inicis del segle XX o la imprescindible documentació generada per l’Institut Arqueològic Alemany de Madrid des dels anys 50 del segle passat.
 
L’exposició es podrà visitar fins el 8 de gener de 2017