Tardor entre vinyes a l’Alt Penedès | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

 Santa Maria de Foix
Conjunt Monumental d'Olèrdola


1. Santa Maria de Foix (Àngela Llop)
2. Conjunt Monumental d'Olèrdola

Tardor entre vinyes a l’Alt Penedès

Gaudeix d'un recorregut pel patrimoni contemplant i experimentant amb un paisatge de color vi.
Et proposem gaudir dels paisatges de tardor a la vinya, amb les fulles d’un vermell encès, mentre visitem un patrimoni associat a la tradició vitivinícola. Ens hi acompanyes?

AVINYONET DEL PENEDÈS

El monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs, a Avinyonet del Penedès, serà la nostra porta d’entrada a l’Alt Penedès. L’hem triat perquè presideix un petit nucli envoltat de conreus gairebé infinits de vinya. Són el preludi dels paisatges que ens acompanyaran durant tota l’escapada. Sant Sebastià dels Gorgs, del segle XI, és el monument medieval més representatiu de la contrada. Té un campanar romànic força curiós i s’hi conserva l’ala nord del claustre, amb capitells bellament esculpits.

VILAFRANCA DEL PENEDÈS I PACS DEL PENEDÈS

Continuem la ruta fins a Vilafranca del Penedès. Hi visitem el Vinseum, on experimentem la cultura del vi gràcies a un fons de 17.000 peces d’arqueologia, art, ceràmica i etnologia. Completem l’experiència amb una activitat enoturística al celler Família Torres, a Pacs del Penedès. Hi ofereixen diferents visites i tasts, només cal triar els que més s’ajustin als nostres gustos.

OLÈRDOLA

La jornada continua amb la visita al conjunt monumental d’Olèrdola, on es pot resseguir l’empremta de la civilització humana des de l’edat del bronze fins ben entrat el segle XX. Aquest conjunt és una de les seus del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i forma part de la Ruta dels Ibers. Amb una ubicació privilegiada i una vista excepcional del Penedès, hi trobarem restes d’un poblat ibèric emmurallat, una fortificació romana i una ciutat medieval, amb esglésies preromàniques i romàniques.

SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS

Acabem la ruta a Santa Margarida i els Monjos, on visitem el Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria (CIARGA). És un equipament singular relacionat amb l’aviació i la Guerra Civil. La museografia és molt didàctica i combina escenografies i peces originals amb potents recursos multimèdia.

*Una proposta d'escapada en col·laboració amb la revista Descobrir 

Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural