Torna la programació d’estiu als museus i monuments de la Generalitat de Catalunya | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Torna la programació d’estiu als museus i monuments de la Generalitat de Catalunya

El programa d'activitats 2021 estrena noves visites guiades i teatralitzades i recupera clàssics com la Shubertíada o les Nits d’estiu del Museu d’Història de Catalunya 02.07.2021

Donem el tret de sortida a la programació d’activitats “Aquest estiu Viu el Patrimoni”, que se celebra als museus, monuments i jaciments arqueològics de la Generalitat de Catalunya. Amb aquest programa, es recupera una de les apostes més importants de dinamització i socialització del patrimoni de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Les activitats culturals, organitzades conjuntament amb els diversos agents públics i privats del territori, es duran a terme amb totes les precaucions i mesures sanitàries necessàries, amb grups reduïts i aforament limitat adaptats a les necessitats de l’activitat i de l’espai.

Prop d’un centenar d’activitats adreçades a totes les edats que tenen per objectiu fer que la ciutadania que es mogui per Catalunya durant aquest estiu i els turistes que vinguin, puguin conèixer i descobrir la riquesa del patrimoni cultural català d’una manera lúdica i diferent. Experiències totes elles que fan viu el patrimoni, en aquest cas, a través de la programació d’activitats atractives que motiven la seva visita i augmenten la satisfacció de les persones visitants.
 

NOVETATS 2021 

Entre les novetats d’aquesta edició, destaquem el programa de visites familiars i intergeneracionals que s’han organitzat a diversos monuments, les dinàmiques i el contingut de les quals permet adaptar-se a les edats de les persones participants. A la Cartoixa d’Escaladei s’estrena la visita “Darrere els passos dels cartoixans. Històries i llegendes”; al Castell de Miravet, el joc de pistes “Un tresor, 3 cultures”, basat en l’enginy i la recerca; a la canònica de Santa Maria de Vilabertran, l’activitat “la canònica en un sarró”, que submergirà als infants en el món medieval a través de música, dansa, llegendes i titelles i, finalment, al Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, “Del cim al monestir”, una excursió i pícnic que resseguirà l’antiga ruta dels guaites del castell fins al monestir tot descobrint històries i llegendes.
 
Altres visites especials són les que es duran a terme al capvespre a les seus de Girona i d’Empúries del Museu d’Arqueologia de Catalunya, i la de l’Antic Hospital de Santa Caterina a Girona. En l’àmbit de les populars visites teatralitzades hi ha diverses novetats:  “Ekinar, la història d’una noble indiketa” que tindrà lloc al Museu d’Arqueologia de Catalunya a Ullastret i es basa en la novel·la de l’escriptora Núria Esponellà “Ànima de tramuntana”; “SOS, estavellada al Monestir”, que permetrà conèixer històries i llegendes al voltant del monestir de Sant Pere de Rodes, i “Art en primera persona”, un recorregut dramatitzat pel Museu d’Art de Girona de la mà dels protagonistes de les seves obres.
 
Altres novetats són l’activitat familiar interactivaQui som?”, que ha organitzat el MNAT a l’exposició del Tinglado 4 del Port de Tarragona i que vol endinsar a grans i petits al món romà a través d’una sèrie d’enigmes que s’amaguen a les sales, i les visites a l’Estudi Taller de Carles Fontserè a Porqueres, que va obrir les portes al públic a inicis del 2020.
 
Finalment, entre les novetats, especial menció el primer Festival Jordi Savall que acollirà el mes d’agost el Reial Monestir de Santes Creus, el qual es presentarà pròximament en roda de premsa.

ELS CLÀSSICS DE L'ESTIU

Pel que fa a la resta de programació, es tornen a programar les clàssiques visites teatralitzades a monuments i jaciments de les comarques de Girona i Tarragona i es recuperen els Festivals de Schubertíada a Vilabertran, Portalblau a Empúries, música clàssica a Sant Pere de Rodes i el cicle de concerts de la Pedra Parla al Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona, aquest últim un cicle de petit format, eclèctic i d’altíssima qualitat artística que comptarà enguany amb l’òpera “Dido i Enees”, de Purcell. També tornen les Nits d’Estiu del Museu d’Història de Catalunya amb un nou passeig musical per veus femenines de la Mediterrània, i el cicle de cinema a la fresca del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Terrassa.


Consulta tota la programació d'estiu 2021 a patrimoni.gencat.cat/estiu, hi trobaràs també propostes de rutes i escapades de cap de setmana i diverses promocions per viure un estiu ple de patrimoni.

Et convidem a emprendre un viatge fascinant!