Tots Sants: Activitats especials al patrimoni cultural | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Tots Sants: Activitats especials al patrimoni cultural

Els cementiris obren en horari especial i alguns proposen visites guiades per descobrir-los 29.10.2018
Durant el pont de Tots Sants, els museus i monuments catalans han organitzat diverses activitats per a tots els públics. Algunes ens conviden a descobrir aquesta festivitat a través d’una mirada cap als nostres avantpassats. Les destaquem:
  • · Dimecres 31 d’octubre: Rituals de mort i pràctiques funeràries (MAC Barcelona). El Museu d’Arqueologia de Catalunya et proposa descobrir les representacions funeràries que trobem en els diferents àmbits de l’exposició permanent a la seu de Barcelona. Durant el recorregut, s'aniran desvetllant diverses sorpreses.
  • · Diumenge 5 de novembre: Sepultures i epitafis (MAC Girona). A Sant Pere de Galligants, la basílica de Sant Feliu i la Catedral de Girona s’amaguen un munt de lloses sepulcrals i sarcòfags que, tot i el pas dels segles, encara avui tenen coses a dir. Descobreix-los!
  •  
Activitats als cementiris

Com és habitual, molts cementiris obren en horari especial. Aprofita per conèixer alguns de ben especials, com el Cementiri d'Arenys de Mar, un exemple de cementiri mariner mediterrani que Salvador Espriu va convertir en mite literari amb l'obra poètica Cementiri de Sinera.

A Barcelona, el Cementiri de Poble Nou proposa una ruta guiada nocturna de la mà d’uns personatges ambientats d’època que expliquen la història i la cultura del recinte funerari, vinculada a la història de Barcelona. A més, tant aquest cementiri com el de Montjuïc organitzen tallers familiars. Consulta els horaris i les activitats.