Tres dies per descobrir l’arqueologia a Catalunya | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Tres dies per descobrir l’arqueologia a Catalunya

Els dies 19, 20 i 21 de juny se celebren les Jornades Europees d’Arqueologia 18.06.2020
Les Jornades Europees d'Arqueologia son una oportunitat per descobrir els jaciments i museus arqueològics catalans i descobrir les seves històries. Durant els dies 19, 20 i 21 de juny, a Catalunya, participen el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu de la Noguera, el Museu Comarcal de l’Urgell-Tàrrega, el Museu de Gavà, el Museu de Badalona i el Museu d’Història de Sabadell.
 
Podràs gaudir d'activitats virtuals, així com de portes obertes i activitats presencials amb especials mesures sanitàries que fan dels nostres equipaments uns espais segurs i saludables
 
MUSEU D'ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA
 
Entre les propostes programades, el Museu d’Arqueologia de Catalunya presenta els Audiotours, un nou recurs digital per descobrir alguns dels seus espais i objectes més emblemàtics. També proposa a la seu de Barcelona jornades de portes obertes i el 20 i 21 de juny visites guiades a l’exposició “Art primer. Artistes de la prehistòria”.
 
Empúries organitza jornades de portes obertes i, tant dissabte 20 com diumenge 21, una visita guiada a l’excavació de la zona del port grec. Sant Pere de Galligants a Girona i Olèrdola programen portes obertes els tres dies.
 
Ullastret proposa jornades de portes obertes i també, el diumenge 21 de juny, una visita guiada per conèixer la recerca que es realitza en els tres jaciments que formen el conjunt arqueològic: els assentaments del Puig de Sant Andreu i l’Illa d'en Reixac (Ullastret) i la necròpolis del Puig de Serra (Serra de Daró).
 
MUSEU NACIONAL ARQUEOLÒGIC DE TARRAGONA
 
El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona proposa del 19 al 21 de juny portes obertes a les seves seus: el Tinglado 4, Museu i Necròpolis Paleocristians, Vil·la romana dels Munts i Conjunt monumental de Centcelles; i també presenta diferents recursos digitals com una càpsula audiovisual al voltant de les pintures de la Vil·la romana dels Munts, jocs per la canalla i una activitat autònoma a la seu del Tinglado 4 dirigida a les famílies a l’exposició TARRACO/MNAT per descobrir el món romà.
 
Altres equipaments
 
El Museu de la Noguera obre l’exposició “Ossos. Un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física” i organitza el dissabte 20 de juny una visita guiada al jaciment arqueològic del Pla d’Almatà a Balaguer.
 
El Museu Comarcal de l’Urgell-Tàrrega comença ja el divendres 18 amb la programació de la conferència per zoom "Les excavacions al Pla de les Tenalles de la Mora, la represa de la investigació" i realitza una vista guiada, el dissabte 20 de juny, al mateix poblat ibèric del Pla de les Tenalles de la Mora (Granyanella).
 
El Museu de Gavà organitza una visita guiada, dissabte 20 de juny, a les excavacions arqueològiques al castell d’Eramprunyà i, diumenge 21 de juny, una videovisita a les mateixes excavacions arqueològiques.
 
El Museu de Badalona presenta activitats en línia com la visita guiada, el 19 de juny, al conducte d’aigües de Baetulo, el taller familiar el 20 de juny “Fem un tres en ratlla com els dels romans” i la píndola el 21 de juny “Un projecte d’arqueologia experimental. El processat i el consum de carn en època romana”.
 
Finalment el Museu d’Història de Sabadell presenta una visita virtual pel museu i organitza, el diumenge 21 de juny, una visita guiada al "cuniculus" romà de Can Gambús.

 
Consulta tota la programació d’activitats