Un cap de setmana per conèixer la cultura dels ibers amb més de 100 activitats gratuïtes arreu de Catalunya | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Un cap de setmana per conèixer la cultura dels ibers amb més de 100 activitats gratuïtes arreu de Catalunya

Dissabte 3 i diumenge 4 d’octubre els principals jaciments ibèrics catalans celebren el Cap de Setmana Ibèric 02.10.2020
Dissabte 3 i diumenge 4 d’octubre se celebra la 20a edició del Cap de Setmana Ibèric de la Ruta dels Ibers amb més de 100 activitats gratuïtes per a tots els públics en 25 jaciments ibèrics de Catalunya.
 
Organitzat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya, aquesta nova edició se celebra sota el títol “Productes km 0” i se centrarà a mostrar com la societat ibèrica aprofitava els recursos naturals en la vida quotidiana. S’han programat moltes activitats per conèixer com els ibers convivien amb la natura: com gestionaven l’agricultura i la ramaderia, com feien les seves eines i armes de metall, com empraven fang, pedra i fusta per erigir les seves construccions, o com de l’argila feien la ceràmica.
 
Un cap de setmana farcit d’activitats per conèixer com els ibers utilitzaven els recursos naturals, de nord a sud del territori, de la Cerdanya a les Terres de l’Ebre. Consulta-les totes a l’agenda!
 
Un any més, per a tots els nens i nenes que vagin a gaudir d’aquesta descoberta del patrimoni arqueològic català, s’ha dissenyat un joc que es regalarà durant el cap de setmana a atots els jaciments i museus de la Ruta dels Ibers.
 
Enguany com a novetat es presenta Balkeuni, Amusic i la Pàtera del Llop, un videojoc cooperatiu per viure una aventura trepidant al món desaparegut dels ibers. És una experiència lúdica pensada per fer a casa en família, però encara és millor si es fa entre dues famílies, de forma cooperativa, i comunicats per videotrucada. També es pot realitzar a les aules de primària. Hi trobarem una sèrie de reptes relacionats amb els ibers: història, costums, tecnologia que empraven, territori que ocupaven les diferents tribus, en descobrirem l’escriptura… Amb l’objectiu de passar una bona estona i despertar l’interès per la cultura de les persones que van viure a casa nostra fa més de 2.000 anys! Podeu accedir al lloc web www.rutadelsibers.cat.
 
Donada la situació actual, totes les activitats es duen a terme amb les pertinents mesures sanitàries i reserva prèvia. Els possibles canvis que puguin haver-hi en la programació a causa de mesures sanitàries extraordinàries es comunicaran al web de la Ruta dels Ibers.
 
Descarrega el programa d’activitats a www.rutadelsibers.cat o consulta a l’agenda en línia del Patrimoni Cultural a través d’un mapa geolocalitzat per jaciment i activitats.