Un itinerari a peu per Olèrdola | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades


Conjunt monumental d'Olèrdola (Departament de Cultura / Josep Casanova)

Mapa

Un itinerari a peu per Olèrdola

Descobreix el conjunt monumental i l’entorn natural del Parc d’Olèrdola
La muntanya d'Olèrdola, entre la plana del Penedès i el Garraf, ha estat un enclavament estratègic que ha conegut la presència de l’home des de l'edat del bronze fins ben entrat el segle XX. Actualment, Olèrdola és una de les seus del Museu d’Arqueologia de Catalunya i forma part de la Ruta dels Ibers. Aprofita per visitar a peu el conjunt monumental i el seu entorn.
 
EL CONJUNT MONUMENTAL
 
Des de la prehistòria, els pobladors d’Olèrdola hi van deixar la seva empremta: un poblat iber, una impressionant fortificació romana i una ciutat medieval, amb esglésies preromàniques i romàniques i tombes medievals excavades a la roca. Comença la visita al conjunt arqueològic per l’Església de Sant Miquel, segueix per la vora de la cisterna, les tombes antropomorfes i, finalment, el poblat iber.
 
ITINERARI A PEU
 
Un cop acabis la visita al conjunt monumental, inicia l’itinerari a peu pel Parc d’Olèrdola que proposa la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i que et durà fins al nucli de Sant Miquel d’Olèrdola. El sender, que senyalitza la font de l’Alba, comença a l’entrada del conjunt. A pocs minuts hi trobaràs el Pla dels Albats, on hi ha una interessant necròpolis medieval amb tombes excavades a la roca. Durant el recorregut, trobaràs diverses fonts i un paisatge de caràcter típicament mediterrani.
 
EL POBLE DE SANT MIQUEL D’OLÈRDOLA
 
Acabaràs l’itinerari al poble de Sant Miquel d’Olèrdola. Pots visitar l’església que porta el mateix nom, construïda entre 1885 i 1889. Si després de la passejada vols assaborir la gastronomia de la zona, dona una ullada als restaurants que hi ha.
 
Per a més informació sobre aquesta i altres propostes, consulta la informació que ofereix l’Ajuntament d’Olèrdola.
 
 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural

 


Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona