Un Nadal segur als museus catalans | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Un Nadal segur als museus catalans

Els equipaments museístics han organitzats diverses propostes per gaudir de la cultura de manera segura i saludable 18.12.2020
Des de les xarxes de museus de Catalunya, el Departament de Cultura organitza diverses accions per gaudir del patrimoni museístic català aquestes festes de Nadal. Els museus són espais segurs i saludables per gaudir en família, individualment i en grup, d’aquestes festes nadalenques.
 
Museus de les comarques gironines: Trobem l’extraterrestre amagat
 
Del 22 de desembre al 7 de gener de, la Xarxa de Museus de Girona organitza la sisena edició de Nadal al Museu. Un any més, els 26 museus que integren la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona s'uneixen de nou sota el lema “Aquest Nadal, els museus de les Comarques de Girona han preparat una aventura molt especial per a tu!' per motivar les visites de públic familiar durant les festes nadalenques. Els museus, de temàtiques variades com la història, el cinema, el joc, l’artesania, l’arqueologia, l’etnologia, el medi natural, el mar, la tecnologia, l’art... oferiran la possibilitat de passar-s’ho bé i descobrir tot el patrimoni que ofereixen els museus.
 
Els 26 museus han preparat una activitat conjunta que tindrà lloc a cadascun dels equipaments. Enguany, la nova edició de Nadal al Museu s’adapta a la nova situació causada per la COVID19 i els nens i nenes tindran el repte de trobar a l’extraterrestre amagat dins les vitrines del museu, i disfressat d’un personatge molt estimat del pessebre. Al final de la visita, els nens i nenes que hagin trobat a l’extraterrestre amagat, s’enduran un obsequi: un retallable. L’activitat s’ha de realitzar sempre dins el grup bombolla de convivència.
 
Museus de les Terres de Lleida i Aran: Què ha significat al cultura aquest 2020?
 
La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Ara vol celebrar les festes compartint entre totes i tots què ha significat al cultura per a tots nosaltres aquest 2020. Per això, han organitzat un concurs a les xarxes socials del 17 de desembre al 10 de gener. Participar és molt fàcil: compartir una foto o vídeo del descobriment cultural, activitat, bàlsam o experiència cultural que ens hagi acompanyat durant aquest any, explicar què ha representat per nosaltres o amb qui ho hem gaudit i publicar-ho amb l’etiqueta #LaCulturaSempreHiÉs.
 
Entre els participants se sortejarà una panera cultural que inclou visites culturals, experiències gastronòmiques, llibres, artesania... El guanyador o guanyadora s’emportarà una mica de cada museu a casa seva.
 
Museus de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre: Un joc de pistes per trobar els invisibles
 
Els Museus de Tarragona i les Terres de l’Ebre aposten enguany per la reflexió a través del joc amb la campanya “Invisibles”. Els 13 museus de la demarcació han preparat un joc de pistes, dirigit especialment al públic familiar i local, amb el que conviden als participants a trobar aquelles peces que habitualment són invisibles en els museus perquè es tracten de grups que no tenen presència dins la nostra societat, ni en el passat ni en el present. De les dones als artistes anònims, passant pels col·lectius minoritaris, els participants en el joc hauran de fer visibles les “invisibles”.
 
S’hi pot jugar a través d’Instagram o recollint l’àlbum de cromos que els museus facilitaran a l’entrada. Tots els participants rebran un premi si identifiquen un mínim de tres peces invisibles de diferents museus (publicant-les a Instagram dirigides a @xmctte amb els hashtags #invisibles i #nom_del_museu_on_heu_fet_la_foto; o bé dipositant l’àlbum amb els cromos corresponents a les bústies habilitades a cada museu).
 
Entre els participants en el joc a Instagram es sortejarà una subscripció al digital Núvol, i entre els que facin l’àlbum de cromos un lot de productes de tots els museus. A més, pel sol fet de participar, rebran un carnet amb entrada gratuïta a tots els museus de la Xarxa pel 2021.