Un nou itinerari guiat per conèixer els monestirs benedictins de la ciutat de Girona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


1. Monestir de Sant Pere de Galligants (Jordi Play/Agència Catalana del Patrimoni Cultural)
2. Monestir de Sant Daniel (Jordi Play/Agència Catalana del Patrimoni Cultural)

Un nou itinerari guiat per conèixer els monestirs benedictins de la ciutat de Girona

El visitant s’endinsarà en la història del Monestir de Sant Pere de Galligants i el Monestir de Sant Daniel 23.09.2020
Aquest cap de setmana es posa en funcionament la nova visita conjunta “Girona monàstica. Sant Pere de Galligants i Sant Daniel, encontres i desencontres de dos monestirs benedictins”, un itinerari guiat de descoberta d’aquests dos monestirs singulars i excepcionals, ubicats a la zona nord de la ciutat Girona.
 
Separats per 700 metres l’un de l’altre, a la visita s’exploren les semblances i diferències, els encontres i desencontres, entre tots dos. La història comença a Girona, fora muralles, poc abans de l’any 1000, molt a prop d’on el riu Galligants conflueix amb el Ter i l’Onyar... i es van desgranant diferents episodis de la història d’aquests dos monestirs, d’allò que els unia i d’allò que els diferenciava, en el passat, i en el present.
 
L’itinerari, que preveu la visita a l’interior i voltants de Sant Pere Galligants, un breu recorregut per camí paral·lel al riu Galligants fins a arribar al Monestir de Sant Daniel, s’emmarca en un projecte de col·laboració entre el Museu d’Arqueologia de Catalunya i el Monestir de Sant Daniel. L’objectiu és la  recerca i la difusió d’un patrimoni històricoartístic dels dos monestirs benedictins gironins i d’una forma de vida que perdura al llarg dels segles.
 
Actualment hi ha programades dues visites, una el 26 de setembre de 2020 i una segona el 24 d’octubre de 2020, ja completes. La durada de la visita és d’aproximadament 2 hores i 30 minuts i té un preu de 5 euros. Es compleixen estrictament les recomanacions en referència a la prevenció de transmissió de la Covid-19.
 
Per a més informació: patrimoni.gencat.cat/gironamonastica