Un nou recurs interpretatiu ens apropa el jaciment de la necròpolis paleocristiana de Tarragona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Un nou recurs interpretatiu ens apropa el jaciment de la necròpolis paleocristiana de Tarragona

L'audioguia explica les peces més destacades, el jaciment arqueològic i el conjunt paleocristià del Francolí de manera gratuïta 23.12.2020
La necròpolis Paleocristiana de Tarragona amplia els seus recursos interpretatius i divulgatius, fent-se més accessible al públic, amb la incorporació d’una audioguia en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès), en el marc del projecte Visitmuseum.

L’audioguia, amb  una durada d’uns 36 minuts, dividits en 15 pistes d’àudio, ens proposa un recorregut per les tres àrees diferenciades que componen el conjunt museístic: el centre d’Interpretació “El món de la mort”, on s’agrupen les peces més destacades trobades durant les excavacions, el jaciment arqueològic de la necròpolis i el Conjunt paleocristià del Francolí.
 
Els protagonistes de la història són dos personatges que dialoguen entre ells, una narradora-arqueòloga, coneixedora del jaciment, que ens aporta les dades i coneixements, i una persona visitant d’allò més curiosa que va fent preguntes. Així, s’estableix una dinàmica que afavoreix la comprensió i dota de dinamisme el relat amb un discurs atractiu i accessible a totes les edats. Tot plegat amb la idea principal de transmetre tota la informació amb un discurs proper i distés, sense perdre rigor en els continguts. El guió ha anat a càrrec d’Àlex Rebollo, creador de productes culturals i gestor patrimonial.
 
L’audioguia de la Necròpolis, realitzada per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, el MNAT i Lastcrit, es pot escoltar de manera gratuïta des dels nostres dispositius mòbils a través del web de Visitmuseum i des de les tauletes que es posen a disposició dels equipaments museístics.