Un nou servei d’audioguies i signoguies facilita la visita al conjunt monumental de la Seu d’Ègara | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Un nou servei d’audioguies i signoguies facilita la visita al conjunt monumental de la Seu d’Ègara

El projecte Visitmuseum millora l’accessibilitat sensorial de l’equipament i presenta nous continguts 27.05.2022
Aquesta setmana, el Museu de Terrassa, posa a disposició de la ciutadania un nou servei d’audioguies i signoguies realitzats dins el projecte Visitmuseum del Departament de Cultura per facilitar la visita a la Seu d’Ègara. Les produccions s’han creat amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat sensorial de l’equipament i presentar els nous continguts de la Seu d’Ègara, fruit de la recerca dels darrers anys. En aquesta producció, una veu narradora acompanya al visitant a descobrir la història de les esglésies de Sant Pere de Terrassa: Santa Maria, Sant Miquel i Sant Pere.
 
L’audioguia, amb una durada aproximada de 33 minuts, inclou 14 pistes d’àudio on explica la història i antecedents del conjunt eclesiàstic, assenyalant les transformacions que han patit els edificis, avui visibles gràcies a les excavacions arqueològiques. A més de descobrir la història de l’equipament, també es destaca la singularitat d’alguns dels seus elements artístics, com les pintures murals del segle VI. La nova audioguia millora la comprensió dels espais i la identificació dels elements de diferents èpoques i està disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.
 
La signoguia, un dispositiu electrònic portàtil, mostrarà el mateix contingut recollit a l’audioguia però en format de vídeos en llengua de signes catalana i subtítols. Gràcies a l’aplicació Visitmuseum les persones sordes o amb hipoacúsia (audició reduïda) tindran accés a aquests continguts a través del seu telèfon mòbil.
 
El nou servei gratuït d’audioguies i signoguies de la Seu d’Ègara és una iniciativa del Departament de Cultura a través de la plataforma Visitmuseum i amb la col·laboració del Museu de Terrassa. El projecte també compta amb la col·laboració de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), una organització no governamental sense ànim de lucre que representa i està al servei de la comunitat de sords de Catalunya i de les seves 27 associacions afiliades. Aquesta entitat ha estat la responsable de la traducció a la llengua de signes i del subtitulat dels continguts de les signoguies.