Vida de camp a tocar de la ciutat | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

Castell de Castellcir o de la Popa

Castell de Castellcir o de la Popa - Foto: Domini Públic

Mapa

Vida de camp a tocar de la ciutat

Una ruta per la natura i la història del Vallès Oriental

Parcs naturals, modernisme, masies tradicionals i monuments prehistòrics. Una comarca per gaudir de la natura i descobrir un patrimoni sovint desconegut.

 

PARC NATURAL DEL MONTSENY: MASIA MARIONA

La nostra ruta comença en un espai singular: visita la Masia Mariona i coneix l’'Univers Patxot', meteoròleg i important mecenes. Edificada entre 1926 i 1931 per iniciativa de Rafael Patxot i sota la direcció de l'arquitecte Josep Danés i Torras, aquest espai noucentista acull l’Oficina del Parc Natural del Montseny.

PARC ETNOLÒGIC DE TAGAMANENT

Molt a prop tens el Parc Etnològic de Tagamanent, on podràs conèixer com era la vida a les masies catalanes. No et perdis la visita guiada per les corts de vaques i xais, la cuina, la pastera, el menjador de festa, les cambres de l'hereu i l'àvia... un autèntic viatge a un passat molt proper.

CASTELL DE CASTELLCIR

Des del castell de Castellcir, també conegut com a castell de la Popa, tens unes vistes impressionants de la comarca. Enfilat a un  penyal que li fa de base, és d'estil romànic i està documentat des de l'any 1014.

PEDRA GENTIL DE LES BRUIXES

Acosta’t al Parc Natural del Montnegre i el Corredor i no et perdis la Pedra Gentil, un dolmen on antigament es reunien les bruixes... Amb 4.000 anys d'antiguitat, el monument funerari va ser restaurat el 1885 pel propietari de la finca on es troba, Josep Pradell.

MODERNISME AMB LA 'RUTA RASPALL'

Al Vallès Oriental hi trobaràs també recorreguts per conèixer el modernisme de la comarca: avui et proposem fer la 'Ruta Raspall' i descobrir les obres de l’arquitecte vallesà.

 

Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural