Castell de Cardona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Castell de Cardona

Castell de Cardona

Majestuós conjunt monumental considerat una de les fortaleses medievals més important de Catalunya. Des del Castell i en la seva privilegiada ubicació, dalt d’un turó, es gaudeix d’una vista panoràmica immillorable des de la qual es domina la vall del Cardener i el salí, les millors vistes de tota la comarca del Bages.

El pas de la història ha deixat la seva empremta a cada racó del castell de Cardona, joies arquitectòniques de diferents èpoques com el claustre gòtic, el Pati ducal o la corona de baluards de defensa. L'element més destacable del conjunt és la Col·legiata de Sant Vicenç, construïda al segle X, una de les joies del primer romànic català.

D’entre les pel·lícules que s'han gravat cal destacar: Falstaff-Chimes at Midnight (1965) d’Orson Welles, L'Arciere di fuoco (1971) de Giorgio Ferroni, La Spada Normanna (1971) de Roberto Mauri, La Cripta (1981) de Cayetano del Real, Daniya (1988) de Carles Mira, S Club Seeing Double (2003) de Nigel Dick, Les derniers jours du monde (2009) d’ Arnaud Larrieu et Jean-Marie Larrieu, així com el videoclip “S Club 7 - Who Do You Think You Are?” amb Michael Jackson.

Contacte

Castell de Cardona
08261 Cardona
Barcelona

Agència Catalana de Patrimoni Cultural
Àrea de Monuments i Jaciments

+34 93 554 76 83
monuments.acdpc@gencat.cat