Chris McGregor | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Chris McGregor

Chris McGregor

Historic Environment Scotland. Escòcia.
Chris McGregor és director de projectes de l'Historic Environment Scotland, entitat que s'encarrega del desplegament de la primera estratègia de gestió de l'entorn històric d'Escòcia, Our Place in Time ("El nostre lloc en el temps"). La seva funció és vetllar per la cura, valorització i promoció de l’entorn i el patrimoni històrics, tant per al present com per a les generacions futures. És una entitat pública sense ànim de lucre dirigida per un patronat format per membres nomenats per ministres del govern escocès.

L'entitat és responsable de més de 300 propietats d'interès nacional. Entre els edificis i monuments confiats es troben el castell d'Edimburg, el jaciment de Skara Brae, la fortalesa de Fort George i nombrosos altres llocs més petits, que en conjunt atrauen més de 3 milions de visitants cada any.

Dóna suport a organitzacions nacionals i locals amb fons per valor de prop de 14 milions de lliures esterlines a l'any, que es destinen a tasques de restauració i cura de monuments antics, a treballs arqueològics, així com a el pla Conservation Area Regeneration Scheme i el sector voluntari.

Els seus experts en conservació ofereixen orientació i formació i efectuen investigacions de caràcter tècnic sobre el patrimoni d'Escòcia. A través del seu programa de divulgació, fomenten la implicació de comunitats i persones en el seu coneixement. L'Historic Environment Scotland va participar en l'estratègia de govern escocès per abordar el canvi climàtic i reduir la petjada de carboni d'Escòcia.