Com vivien els nostres avantpassats? | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Agenda cultura educació

Fitxa Tècnica

  • P4
  • P5
  • CI
  • CM
  • CS
1 hora i 30 minuts
MUSEU D'ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA
93 423 21 49
3€ per alumne/a (grups de 20 a 30 alumnes). Els preus són vàlids fins el proper canvi de tarifes.
60€ (grups de 20 alumnes o menys). Els preus són vàlids fins el proper canvi de tarifes.

Material didàctic

Com vivien els nostres avantpassats?

El MAC proposa aquest taller a l'alumnat d'educació infantil i primària.

Durant la prehistòria es varen produir grans canvis. Es va passar de viure d'una manera nòmada, darrere dels ramats d'animals salvatges, a viure en poblats estables, cultivant la terra i domesticant ovelles i cabres. El canvi va ser fruit d'un canvi climàtic, molt lent al llarg de milers d'anys. Aquests canvis però, van comportar una altra manera de viure i de relacionar-se, de fer l'habitatge, les eines, les activitats... Per entendre com vivien al Paleolític i com es van produir aquests canvis al Neolític ens caldrà entendre el període, tot experimentant alguna de les activitats que s'hi feien.

Aquesta visita i taller permet als alumnes observar, reflexionar i conèixer la prehistòria, construint el coneixement a partir de diferents troballes arqueològiques i l'experimentació d'una activitat clau en el Paleolític, com era el foc; i aprofundirem en la tècnica pictòrica.

Habilitats que desenvolupa: apropar l'alumnat al coneixement de la Prehistòria, a partir de les restes arqueològiques; aprendre a construir aquest coneixement a partir de les seves reflexions i de la pràctica, amb l'ajuda i les aportacions del grup; desenvolupar les capacitats imaginativa i artística, i aprendre a valorar i respectar el patrimoni pel seu valor cultural i com a font de coneixement. 

comunicativa, lingüística i audiovisual, artística i cultural, aprendre a aprendre, autonomia i iniciativa personal, coneixement i la interacció amb el món físic, social i ciutadana

Cerca més activitats