El Museu de la Pell d'Igualada proposa aquesta visita guiada al públic adult.
Cada primer diumenge de mes el Museu ofereix una visita guiada gratuïta a tots els espais:
Univers de pell, L’ofici d’adober, L’Home i l’Aigua, i a l’antiga adoberia de Cal Granotes.
Ho organitza: IMC-Museu de la Pell
Aquesta activitat té la finalitat d’introduir els alumnes de Batxillerat en la investigació històrica per tal de conèixer els materials base que els permetin realitzar el treball de recerca. Tres institucions col·laboren en aquesta tasca: la Biblioteca Central d’Igualada, el centre d’Estudis Comarcal i l’Arxiu Comarcal de l’Anoia. Donat que les tres entitats tenien les mateixes necessitats en relació als alumnes de Batxillerat es va decidir actuar conjuntament. D’aquesta manera, després de fer una introducció a l’auditori del Museu de la Ciutat, es divideix el grup de classe en tres subgrups que de forma rotativa visiten cadascun d’aquests centres de custòdia i recerca. En arribar a l’arxiu, es mostren als alumnes documents que abasten un ampli registre cronològic, essent els més antics els corresponents a l’època medieval. Al mateix temps es mostren diferents tipus de fons documentals i de suports, especialment en el cas de l’arxiu fotogràfic.
El Museu Molí Paperer de Capellades proposa aquesta visita guiada a l'alumnat d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat, cicles formatius, universitaris i educació d'adults.
La visita s’inicia a la sala històrica en la que es fa una petita introducció del Museu i dels molins paperers. Continua el recorregut per les diverses sales del Museu, seguint el curs de la història del paper, el procés d'elaboració, el paper en altres cultures (el Nepal, Japó i Mèxic) fins a arribar als mètodes actuals de fabricació. En el soterrani s’observa i es posa en funcionament la maquinària pròpia del molí paperer i es fan demostracions de l’elaboració del paper fet a mà.
El Museu Molí Paperer de Capellades proposa aquesta visita-taller a l'alumnat d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat, cicles formatius, universitaris, educació en el lleure i públic familiar.
Visita guiada amb monitoratge especialitzat. L’activitat comença amb una introducció a la impremta a l’auditori del museu, tot seguit es fa un recorregut per l’exposició permanent “El paper de la Impremta” on es va veient la relació del paper amb els diversos sistemes d’impressió al llarg de la història. Finalment es fa un taller on cada alumne pot fer la seva pròpia estampació.
El Museu de la Pell d'Igualada proposa aquesta visita-taller a l'alumnat d'educació primària i secundària.
Després de les visites comentades “El món de la pell”, “Cal Granotes” o “Dels clots als bombos”, al taller podrem conèixer diferents aspectes de la pell mitjançant l’observació i el tacte a partir de pells amb pèl, tractades al crom o al vegetal, tintades o acabades imitant pells exòtiques. Després, cadascú es decorarà amb repujat un penjoll en pell que es podrà endur en finalitzar l’activitat.
El Museu de la Pell d'Igualada proposa aquesta visita-taller a l'alumnat d'educació infantil i primària.
Visita comentada “L’aprofitament de l’aigua” i taller de fabricació d’aigua sabonosa per a fer bombolles plantejat com un exercici d’assaig de mescles on es descobreix que el respecte per les proporcions de les fórmules és primordial per obtenir uns bons resultats.
El Museu de la Pell d'Igualada proposa aquesta visita-taller a l'alumnat d'educació infantil, primària i secundària.
El transport de les pells (tant el producte acabat com de la primera matèria) ha marcat fortament l'activitat econòmica d'Igualada. Aquesta activitat es desenvolupa a cavall del Museu del Traginer-Col·lecció Antoni Ros i el Museu de laPell; al primer, s'hi explica el transport amb animals de càrrega i alguns oficis relacionats amb el traginer i, al segon es pot conèixer el treball precís de l'ofici de baster o guarnicioner i gaudir d'una demostració en viu de vestir un cavall, enganxar-lo al carro i pujar-hi per fer un petit tomb.
El Museu de la Pell d'Igualada proposa aquesta visita guiada a l'alumnat d'educació primària, secundària i batxillerat.
Aquesta vil·la és un dels vestigis més importants de l'Anoia romana, que estigué en plena activitat entre els segles I aC i III dC i es dedicà a l'explotació de cereals, vinyes i oliveres. La visita, permet conèixer l'organització d'aquest tipus d'hisendes, la vida quotidiana i aspectes generals de la vida romana.
Itinerari amb acompanyament de l’arqueòleg responsable de les excavacions de la Vil·la, que explicarà la configuració de la comarca en l’època de dominació romana, i interpretarà les restes actuals del jaciment de l’Espelt.
Dates visites: tot el curs escolar
Horari: de 9 a 18h de dilluns a divendres
Desplaçament a càrrec del centre
El Museu de la Pell d'Igualada proposa aquesta visita-taller a l'alumnat d'educació secundària.
Activitat adreçada als alumnes de 1r de Tecnologia per dur a terme un projecte entorn a la pell com a matèria primera posant en pràctica diversos procediments per transformar-la en un objecte de consum propi.
Més informació al tl. 938046752