El MNAT proposa aquest taller a l'alumnat d'educació primària, secundària, batxillerat, educació en el lleure i públic familiar.
Al llarg de la Història la pedra ha estat un element fonamental per a la Humanitat: per a la construcció, per a la representació artística, per a l'expressió simbòlica...
L'arqueologia de Tàrraco ens ha proporcionat molts materials petris utilitzats en la construcció de la ciutat, en la seva decoració, per a la comunicació o per les activitats quotidianes. Una selecció de peces del museu, la seva anàlisi i l'apropament al treball de picapedrers, marbristes, mosaïcistes, escultors, comerciants, etc., facilita el coneixement de la història i de la societat de Tàrraco a través del llenguatge de les pedres.
Habilitats que desenvolupa: Descobrir les moltes històries que s'amaguen al darrere dels materials petris que ens ha anat deixant la història; aprendre a extreure informació a partir de l'observació directa de les restes materials; aprendre a conèixer l'entorn, el valor de la seva composició i els efectes de la seva explotació, en aquest cas dels recursos petris en època romana; conèixer les característiques de la ciutat de Tàrraco i el seu paper dins del món romà; conèixer els trets més rellevants de la vida quotidiana a les ciutats romanes i dels seus ciutadans; conèixer què és i quina funció té el Museu, i valorar el nostre passat i el patrimoni.
aprendre a aprendre, autonomia i iniciativa personal, coneixement i la interacció amb el món físic