Educació | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

El projecte Giravolt permet explorar possibilitats de col·laboració amb altres administracions i entitats per millorar la didàctica del patrimoni cultural a les aules. Hi ha moltes maneres d’utilitzar els models 3D de patrimoni cultural, i no només en història de l’art o arqueologia. Qualsevol dels models del programa Giravolt estan disponibles per a la seva utilització educativa, tant per ser ensenyats a classe com per ser utilitzats en treballs creatius o de recerca.
 

 
En el decurs del programa engeguem accions pilot amb diferents entitats educatives per promoure la utilització dels models 3D. Si tens alguna idea en ment, contacta amb nosaltres. Et convidem a experimentar accedint a la galeria de Giravolt a Sketchfab. Comença a imaginar maneres d’incorporar-los a les teves tasques.
 
De les experiències i projectes desenvolupats fins ara, destaquem el projecte de l’escola Minyons d’Urgell, ‘Fondarella, flora i fauna'. Es va presentar als premis que mSchools i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya donen als millors projectes a la Plataforma Mobile History Map. Van guanyar en la categoria de Primària amb un recorregut per Fondarella amb fotos, textos, àudios, vídeos i també models 3D. Altres exemples els trobaràs als museus de ciències britànics que també utilitzen els models 3D com a material d’aprenentatge.
 
I si voleu crear els models 3D vosaltres mateixos i publicar-los, no deixeu de consultar la guia didàctica de #despertaelpatrimoni. Una guia que ja s'ha utilitzat durant les Jornades Europees de Patrimoni amb els bons resultats que podeu veure a la galeria de l'activitat a Sketchfab.
 
Si al centre educatiu disposeu d’impressores 3D, també es poden descarregar els models i preparar-los per impressió. El nostre camaleó és un bon model per on començar.
 
La llicència dels models del programa Giravolt és la Creative Commons Atribució, és a dir que es poden utilitzar de la manera que es vulgui, amb l’únic requisit d’esmentar el seu origen. Es pot modificar? Sí. Es pot republicar? Sí. Es pot incloure en un treball de recerca? Sí.
CONTACTE
Pots seguir l’actualitat del programa a les xarxes socials a partir de l’etiqueta #Giravolt3D o subscrivint-te al butlletí professional de patrimoni.gencat. Si vols contactar amb nosaltres pots fer-ho directament al correu electrònic giravolt@gencat.cat.