Participació | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

#Despertaelpatrimoni és una activitat en la qual, amb un mòbil intel·ligent, pots crear un model 3D d’una peça de museu o d’un element arquitectònic. L’activitat es va posar en funcionament durant les Jornades Europees del Patrimoni 2020, en les quals diferents museus i institucions patrimonials van obrir les seves col·leccions a la curiositat de les persones usuàries creant-se més de 120 models 3D que pots veure amb el hashtag #despertaelpatrimoni i en el compte oficial
 
L’activitat consta de tres fases:
  • Descobreix un element patrimonial
  • Digitalitza aquest element amb el teu mòbil intel·ligent
  • Difon el model a les teves xarxes
 
Descarrega la guia de l’activitat, amb totes les possibles modalitats. Està adaptada al seu ús per escoles i instituts però la pot realitzar qualsevol persona aficionada al patrimoni. Hi ha tots els ingredients i tutorials necessaris.
 

 

L’activitat també es pot fer sense escanejar cap element nou, a la nostra galeria de models 3D de patrimoni cultural català tens molts models que pots reutilitzar i difondre donant-li el teu toc de creativitat. Si ho fas, no oblidis etiquetar-lo amb #despertaelpatrimoni, així el recollirem a la galeria del projecte.
 
Esperem les teves aportacions!
CONTACTE
Pots seguir l’actualitat del programa a les xarxes socials a partir de l’etiqueta #Giravolt3D o subscrivint-te al butlletí professional de patrimoni.gencat. Si vols contactar amb nosaltres pots fer-ho directament al correu electrònic giravolt@gencat.cat.