Maria Mertzani | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Maria Mertzani

Maria Mertzani

Cap del Departament de Conservació dels Monuments Antics i Moderns. Direcció General de Patrimoni Cultural i Antiguitats de Grècia
Graduada en Conservació Arqueològica a l’Institut d’Arqueologia de Londres (UCL) ha treballat, al llarg dels anys, en nombrosos jaciments arqueològics a Grècia i a l’estranger. El 1995 va ser consultora de la UNESCO a Kuwait, on va ser la responsable de la conservació dels tapissos de la col·lecció del Dar al Athar al Islammiyyah. A partir del 1996 va treballar com a professora al laboratori del Departament de Conservació d’Antiguitats i Obres d’Art, de l’Institut Tecnològic d’Atenes, on va ensenyar conservació de ceràmica, de materials orgànics i de pintures murals. El 2006 es va convertir en conservadora permanent del Ministeri de Cultura i Esports de l’Estat hel·lènic i va treballar al Museu Arqueològic de Tessalònica, al tercer Eforat d’Antiguitats Prehistòriques i Clàssiques i, finalment, al Departament de Conservació dels Monuments Antics i Moderns.

El juliol del 2014 va ser nomenada cap del Departament de Conservació dels Monuments Antics i Moderns, la missió de la qual és el desenvolupament d’estratègies i de polítiques nacionals per a la conservació del patrimoni cultural.