Episodi 30: Muralles de Montblanc | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Històries

Episodi 30: Muralles de Montblanc

La història del recinte emmurallat de Montblanc comença amb la voluntat d’un rei de protegir la vila reial. Pere III el Cerimoniós va fer construir un perímetre de 1.700 metres de muralla, amb una alçada de prop de sis metres, i tot reforçat per una trentena de torres i envoltat per un fossar. Montblanc es convertiria en el lloc de celebració d’algunes Corts catalanes i en l’escenari de llegendes tan conegudes com la de Sant Jordi, el drac i la princesa!

Escolta l'episodi!

Juga al quiz!

ACTIVITATS FAMILIARS

Visita guiada Explora Montblanc. Descobreix la història, les anècdotes i les tradicions que fan de Montblanc una #VilaAmbCaràcter.

Visita autoguiada Explora Montblanc al teu aire! Gaudeix del patrimoni arquitectònic i cultural de Montblanc a través del joc. El rei Alfons I, que era un nen quan va fundar la vila a mitjans del segle XII, és el fil conductor d'un conte que portarà a tots els membres de la família a descobrir els elements patrimonials de Montblanc de manera amena i divertida.

Visita autoguiada Descobreix la persona impostora de Montblanc. Els participants recorreran la vila per conèixer diversos elements patrimonials. A cada aturada, es presentaran aspectes de Montblanc amb un personatge històric relacionat amb l'indret i un petit repte.

ACTIVITATS EDUCATIVES

Visita escolar Montblanc Medieval. L'important i ben conservat patrimoni medieval de Montblanc converteix el poble en l'espai idoni perquè els infants viatgin en el temps i descobreixin els principals conceptes de l'edat mitjana, submergint-se en els carrers, places i esglésies de l'època.