Qui és l’origen de la
coca de recapte? Des de quan la cuina i la
sal son inseparables? Com han evolucionat els
ganivets o els gots? El
Museu d’Arqueologia de Catalunya – Barcelona inaugura l’exposició ‘
El Geni Culinari. Innovacions que marquen la nostra cuina’ amb l’objectiu de respondre aquestes preguntes i de mostrar com les
innovacions gastronòmiques que hi ha hagut al llarg de la història han influenciat i son encara presents en la
cuina d’avui.
La
gastronomia, en la recerca continua d’innovació, cada cop s’inspira més en la
cuina del passat. En aquest sentit, l’
arqueologia és l’única manera de conèixer com i què menjaven els nostres
avantpassats abans de l’aparició dels textos escrits:
restes del què van menjar, però també
estris i atuells que feien servir.
‘
El Geni Culinari. Innovacions que marquen la nostra cuina’ pretén ajudar a entendre quin és l’
origen remot d’alguns dels nostres
plats tradicionals i d’ingredients molt corrents i mostrar que molts dels productes que ens semblen autòctons han vingut de molt lluny, com el
blat, originari del Pròxim Orient, o el
pollastre, de la vall de l’Indus, situada entre l’actual Afganistan, Pakistan i el nord-est de la India.
L’exposició, que ha comptat amb la participació del
cuiner Ferran Adrià, es podrà visitar fins el
26 de juny.