El patrimoni arqueològic català vist des d’una perspectiva culinària a la nova exposició del MAC- Barcelona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


Imatge de l'exposició 'El Geni Culinari. Innovacions que marquen la nostra cuina' al Museu d'Arqueologia de Catalunya - Barcelona

El patrimoni arqueològic català vist des d’una perspectiva culinària a la nova exposició del MAC- Barcelona

‘El Geni Culinari. Innovacions que marquen la nostra cuina’ es podrà visitar fins el proper 26 de juny 01.04.2016
Qui és l’origen de la coca de recapte? Des de quan la cuina i la sal son inseparables? Com han evolucionat els ganivets o els gots? El Museu d’Arqueologia de Catalunya – Barcelona inaugura l’exposició ‘El Geni Culinari. Innovacions que marquen la nostra cuina’ amb l’objectiu de respondre aquestes preguntes i de mostrar com les innovacions gastronòmiques que hi ha hagut al llarg de la història han influenciat i son encara presents en la cuina d’avui
 
La gastronomia, en la recerca continua d’innovació, cada cop s’inspira més en la cuina del passat. En aquest sentit, l’arqueologia és l’única manera de conèixer com i què menjaven els nostres avantpassats abans de l’aparició dels textos escrits: restes del què van menjar, però també estris i atuells que feien servir.
 
El Geni Culinari. Innovacions que marquen la nostra cuina’ pretén ajudar a entendre quin és l’origen remot d’alguns dels nostres plats tradicionals i d’ingredients molt corrents i mostrar que molts dels productes que ens semblen autòctons han vingut de molt lluny, com el blat, originari del Pròxim Orient, o el pollastre, de la vall de l’Indus, situada entre l’actual Afganistan, Pakistan i el nord-est de la India.
 
L’exposició, que ha comptat amb la participació del cuiner Ferran Adrià, es podrà visitar fins el 26 de juny