Pere Sala | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Pere Sala

Pere Sala

Director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya
Ambientòleg per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), entre el 2003 i el 2005 va treballar al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat en l'aplicació de l'avaluació ambiental de plans i programes a Catalunya i en la promoció de polítiques de sostenibilitat en l'àmbit local. 
 
Del 2005 al 2017 va ser coordinador de l'Observatori del Paisatge, des d’on va coordinar l'elaboració dels catàlegs de Paisatge de Catalunya. El seu treball s'ha focalitzat en la integració del paisatge en les polítiques públiques, la implementació de polítiques de paisatge a Europa, la relació entre paisatge i desenvolupament, així com en els paisatges emergents. És assessor del Consell d'Europa, i és secretari general de la xarxa internacional CIVILSCAPE

És autor i editor de diverses publicacions com Els catàlegs de paisatge de Catalunya. Metodologia (2016); La planificació del paisatge en l'àmbit local a Europa (2015); Challenges of the Implementation by the European Region of the Directive on Strategic Environmental Assessment (2001).