P3 | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

P3

Fitxa Tècnica

MUSEU D'ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA-EMPÚRIES
972 77 59 76

Viure en el passat

Empúries proposa aquesta visita guiada a l'alumnat d'educació infantil i primària.

La visita didàctica aprofundeix en els costums i les creences antigues de les cultures clàssiques (grega i romana) que habitaren a Empúries. Amb aquesta visita els alumnes descobriran la historia del jaciment i els seus principals espais d'una forma amena, i aprendran com era la vida en aquestes ciutats fa dos mil anys. 

Habilitats que desenvolupa: identificar les principals etapes de la història de la humanitat; conèixer els trets més importants de les civilitzacions grega i romana; identificar les formes de vida a Catalunya abans i després de la romanització; desvetllar l'interès pel coneixement de la nostra història; valorar i respectar costums i formes de vida dels avantpassats, entent-los com a herència de civilització; aprendre a valorar i respectar el patrimoni pel seu valor cultural i com a font de coneixement, i actuar a favor de la seva protecció. 

Cerca més activitats

Fitxa Tècnica

MUSEU D'ARQUEOLOGIA SALVADOR VILASECA
977 010 660

“Ara toca festa”

OBJECTIUS:

Conèixer la nostra Festa Major de Sant Pere i de Misericòrdia.
DESCRIPCIÓ:

Visita dinamitzada a l’exposició “Ara toca festa!” en què s’explica l’evolució de la nostra festa. Es farà un recorregut per aquest muntatge atractiu i interactiu i s’enriquirà la proposta amb dinàmiques i relats a través dels quals els participants podran experimentar amb intensitat la nostra festa amb tots els elements que la composen: el seguici festiu, el foc, la música,...
Cerca més activitats

Fitxa Tècnica

MUSEU D'ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA-EMPÚRIES
972 77 59 76

Visita romana

Empúries proposa aquesta visita teatralitzada a l'alumnat d'educació infantil, primària, secundària i batxillerat.

La Iulia Domitia i el Caius Aemilius, antics habitants de l'Emporiae romana del segle I dC, ens mostraran com era la seva ciutat, com s'hi vivia, com eren les cases, els carrers, les places, els mercats i els temples. Una visita pensada per conèixer la història de l'antiga ciutat d'Empúries. Una visita lúdica que apropa els alumnes a la cultura romana a partir de les restes de la ciutat d'Emporiae i de les històries d'aquests antics personatges.

Habilitats que desenvolupa: identificar les principals etapes de la història de la humanitat; conèixer els trets més importants de la civilització romana; identificar les formes de vida a Catalunya abans i després de la romanització; desvetllar l'interès pel coneixement de la nostra història; valorar i respectar costums i formes de vida dels avantpassats, entenent-los com a herència de civilització; aprendre a valorar i respectar el patrimoni pel seu valor cultural i com a font de coneixement, i actuar a favor de la seva protecció. 

Cerca més activitats

Fitxa Tècnica

MUSEU DE GERRI DE LA SAL
973 66 20 40

Visita guiada als Salins de Gerri de la Sal i al Museu de la Sal

El Museu de Gerri de la Sal proposa aquesta visita guiada a l'alumnat d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat, cicles formatius, universitaris i públic adult.

La vila de Gerri de la Sal es troba situada a la part meridional del Pallars Sobirà, en una estreta vall banyada pel riu Noguera Pallaresa. Quan el visitant passa per Gerri se li ofereix un espectacle ben peculiar: els salins. La sal ha estat qui ha marcat el destí dels seus habitants i també la imatge del poble; els salins arrenglerats com si d’una composició geomètrica es tractés dibuixen un paisatge de gran bellesa.

La visita guiada als Salins de Gerri comença en el recorregut d'una part de l'extensió salinera (0,9 ha) on s'explica com s'elabora la sal a Gerri. La primera parada és davant del brollador d'aigua salada on es fa una introducció de la història i s'explica l'origen del brollador i les qualitats de l'aigua salada. També es visita el brollador. Seguidament es passa a una caseta típica on hi ha una exposició de les eines que s'utilitzaven en la feina del salí. Posteriorment s'accedeix al conjunt saliner totalment restaurat (toll, caseta, era i arcabota) on s'explica com es produïa la sal artesana a Gerri.

La visita guiada al Museu ens mostra les antigues sales d'emmagatzematge de la sal, on es pot descobrir la feina que es feia dins del magatzem: tiratge de la sal, el pesatge i les empaquetadores. També es pot veure amb quatre audiovisuals i quatre maquetes la feina del salí, des de que l'aigua surt del brollador fins que es transforma en sal, i finalment hi ha un audiovisual de 5 minuts el qual ens explica la història i l'evolució de la indústria salinera a Gerri. No deixem de banda una part important com són els protagonistes, els antics saliners que surten explicant els seus records de quan treballaven al salí.

Cerca més activitats

Fitxa Tècnica

MUSEU DE LA GARROTXA
972266762

Visita el Museu de la Garrotxa

Com és el nostre passat? El Museu presenta l’evolució històrica de la comarca entre finals del segle XVIII i mitjan segle XX. Què és l’art? Recorrerem les sales d’exposició permanent del Museu de la Garrotxa per apreciar els valors estètics de les obres d’art i fruir-ne. Formen la part més important de la col·lecció els quadres de l’escola d’Olot i d’artistes forans com Ramon Casas. També hi trobem escultors com Josep Clarà i Miquel Blay, i una important col·lecció de cartells modernistes.

Es tracta d’una visita informal i lúdica sense oblidar, però, el vessant acadèmic i formatiu. Es tracta de desmitificar, també, la rigidesa dels museus i facilitar la comprensió de l’art.

Cerca més activitats

Fitxa Tècnica

MUSEU DELS SANTS D'OLOT
972266762

Visita el Museu dels Sants

Conèixer les tècniques artesanals de manufactura de les imatges religioses emprades en els tallers d’Olot. Obtenir informació històrica de l’activitat. Apreciar els diversos i variats elements que formen part de la col·lecció del Museu en els diferents àmbits. Fomentar la participació dels alumnes en el diàleg entre els alumnes i l’educador/a. Valorar els diferents àmbits del Museu: la casa de Marian Vayreda on va treballar en la seva creació literària, el fons d’art, el taller de sants.

Cerca més activitats

Fitxa Tècnica

MUSEU TORRE BALLDOVINA DE SANTA COLOMA DE GRAMENET
93 385 71 42

Visita a les exposicions del museu

L’exposició permanent del Museu permet aprofundir en el coneixement de la història de Santa Coloma de Gramenet, des dels seus orígens fins ben entrat el segle XX. Hi ha la possibilitat de realitzar una visita global o bé visitar per separat un dels dos àmbits que hi ha actualment: “la muntanya” o “el riu”.

La programació d’exposicions temporals de l’any va lligada als continguts del Museu (història, arqueologia, natura, art, etc.) i a Santa Coloma
Cerca més activitats

Fitxa Tècnica

ARXIU COMARCAL DE LA NOGUERA
973443056

Visita a l'Arxiu Comarcal de la Noguera

L’Arxiu Comarcal de la Noguera us proposa una visita guiada adreçada a l’alumnat d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària i Batxillerat de la mà d’un arxiver.
Durant la visita es farà un recorregut per les dependències de l’arxiu. Coneixerem les seves funcions i els documents singulars que custodia. En funció del nivell educatiu, es lliurarà als alumnes material didàctic.

L’explicació s’adapta a cada nivell.
Cerca més activitats

Fitxa Tècnica

MUSEU D'ART DE GIRONA
972 203 834

Una història de colors: el groc, el vermell, el blau...

El Museu d'Art de Girona proposa aquesta visita-taller a l'alumnat d'educació infantil. 

A través d'un conte coneixerem la història de tres colors que van arribar ja fa temps al Museu d'Art, i que per raons de l'atzar es van barrejar formant nous colors ben diferents. Des d'aleshores viuen amagats en les obres d'art, i només surten a jugar de nit, quan el museu està tancat.

Estimulant la observació i la descoberta activa, buscarem els amagatalls dels colors, ens aproparem a les històries de les pintures, retaules i escultures de la col·lecció del Museu, i ens fixarem en els colors de les imatges i com aquests ens ajuden a distingir els objectes i a delimitar els espais i les formes.

Al taller experimentarem amb la barreja de colors primaris per tal de crear nous colors. 

Habilitats que desenvolupa: estimular les habilitats d’observació a partir de l’anàlisi de les obres examinades; adquirir vocabulari referent al món del color i de l’art; acostar-se al concepte de Museu; conèixer els colors primaris i secundaris; experimentar de forma pràctica les barreges de colors; sensibilitzar envers la valoració del patrimoni cultural; potenciar la imaginació i la creativitat; estimular l'atenció cap a la paraula dita.

Cerca més activitats

Fitxa Tècnica

MUSEU TORRE BALLDOVINA DE SANTA COLOMA DE GRAMENET
93 385 71 42

Una ullada a l’univers. Planetari fora d’òrbita

Amb aquesta activitat aprendreu a orientar-vos prenent com a referència el cel, a localitzar i reconèixer elements del cel nocturn (estrelles, planetes, constel·lacions, etc.), a conèixer el Sistema Solar (els moviments de rotació i translació, les fases de la Lluna, estacions, volums i distàncies del Sistema Solar, etc.) i a familiaritzar-vos amb l’ús del telescopi i altres estris d’estudi del Sol.
Cerca més activitats